Prvi večni derbi v sezoni 2014/15 je bil odigran. Dvorana Podmežakla je videla napet obračun pred 1.500 navijači, zmagovalec pa je bil znan šele v podaljšku. V 61. minuti je odločilen zadetek dosegel Igor Cvetek.

Ne glede na to, da je šlo za prijateljski obračun, je večni derbi med Jesenicami in Olimpijo na tribune dvorane Podmežakla privabil lepo število navijačev, zbralo se jih je kar 1.500. Tekmo so bolje začeli Zmaji, ki so kljub igralcu manj prišli do vodstva v peti minuti, ko je ob igralcu manj v polno meril Hunter Bishop. Navijači na izenačujoči zadetek niso dolgo čakali, še v isti minuti je bil pred vrati Olimpije najbolj zbran Sašo Rajsar. V prvem delu igre je imel za domače lepo priložnost še Aleš Remar, medtem ko gostom ni uspelo izkoristiti dva igralca več na ledu.

Remar

Drugi del pa so odlično začeli Železarji, že v prvi minuti nadaljevanja je za domače vodstvo poskrbel Peter Bizalj, hokejisti Olimpije so se nato le nekoliko zbrali, Gregor Koblar pa je v 31. minuti poskrbel za izenačenje. Tudi tretja tretjina se je začela po željah Jesenic, za 3:2 je bil v 42. minuti natančen Urban Sodja. Ljubljančani so nato prišli do preobrata. Najprej je izenačil Žiga Pešut, nedolgo zatem pa je gol dosegel Marvin Degon (4:3). Jeseničani se niso pustili zmesti, Rajsar je ob igralcu manj dosegel še svoj drugi zadetek na tekmi in poskrbel za izenačenje. Do piska sirene se nobene mreža ni več zatresla, v podaljšku pa je takoj na začetku zmagovalca odločil Igor Cvetek.

HDD Jesenice : HDD Telemach Olimpija 4:5 (1:1, 1:1, 2:2) – v podaljšku
Jesenice, dvorana Podmežakla, gledalcev: 1.500, sodniki: Škofic, Zrnič (glavna sodnika), Bohinc, Markizeti (linijska sodnika)

Strelci: 0:1 Bishop (White, 5., SH1), 1:1 Rajsar (Zupančič, Brus, 5., PP1), 2:1 Bizalj (Manfreda, 21., SH1), 2:2 Koblar (White, 31.), 3:2 Sodja (Podrekar, Lahajnar, 42.), 3:3 Pešut (Logar, 47.), 3:4 Degon, 49., 4:4 Rajsar, (58., SH1), 4:5 Cvetek (White, 61.)

Kazenske minute: Jesenice 10 min., Olimpija 14 min.

Foto: Drago Cvetanovič