Hokejisti Olimpije so v torek postali prvaki mednarodne hokejske lige EBYSL do 20 let. Na drugi tekmi finala so s 6:3 ugnali madžarsko ekipo SAPA Fehervar.

Na prvi tekmi so igralci Olimpije do 20 leta starosti do zmage (4:3) prišli v gosteh v podaljšku. Druga tekma je bila na sporedu v Tivoliju, kjer se je zbralo več kot 600 navijačev. Tekma se je za domače hokejiste začela odlično, v četrti minuti je v polno zadel Aljaž Uduč. To pa je bil tudi edini zadetek v prvi tretjini. V drugem delu igre so gostje prišli do preobrata, zadeli kar trikrat, Zmaji pa so vsega sedem sekund pred piskom sirene uspeli znižati rezultat. Znova se je med strelce vpisal Uduč.

IMG_0160

V zadnji tretjini so se hokejisti Olimpije podali v lov na izenačenje, do katerega so prišli v 42. minuti prek Tadeja Snoja. Deset minut pred koncem srečanja pa je Nik Truden poskrbel za nov preobrat in drugo vodstvo domače ekipe na tekmi. Sledil je še tretji zadetek Uduča in na led je priletelo nekaj kapic. Končni rezultat je postavil Snoj. Olimpije je tako postala prvak lige EBYSL za sezono 2013/14.