Hokejisti Telemacha Olimpije so zmagali proti ekipi Team Jesenice tudi na drugi tekmi finala državnega prvenstva in postali državni prvaki za sezono 2013/14.

Zmaji so v uvodnih minutah imeli dvakrat zapored igralca več, si pripravili tudi nekaj strelov, vendar niso bili natančni. So pa gostje bili natančnejši v 9. minuti, ko je s sredine krogov natančno meril Miha Brus. Isti igralec pa je bil uspešen dve minuti zatem, ko je ob igralcu več povišal prednost na 2:0. Drugi prejeti zadetek je predramil domače hokejiste, ki so znižali po vsega 41 sekundah, vratarja Jureta Pavliča je ukanil Rok Leber. Ob igralcu več pa so bili uspešni tudi Zmaji, Anže Ropret je zadel pod prečko in poskrbel za izenačenje.

V drugi tretjini so bili strelci manj razpoloženi, Železarje je na začetku rešila vratnica. So pa imeli gostje med drugim minuto in 15 sekund dva igralca več na ledu, vendar pa številčne prednosti niso znali izkoristiti. Ko je že kazalo, da se bo drugi del končal brez doseženega gola, je Ken Ograjenšek pred vrati Jesenic preusmeril smer strela in poskrbel za prvo vodstvo Olimpije na tekmi. Na sredini tretjine je med vratnicami domače zasedbe dobil Tomaž Trelc, ki je zamenjal Aleša Silo.

V zadnjem delu igre so hokejisti Olimpije začeli odločno in hitro zadeli dvakrat. Med strelce sta se vpisala Miha Verlič in Ken Ograjenšek. V 44. minuti je bilo že 6:2, ko je bil natančen Jaka Zdešar. Do konca tekme so domači oklepniki nadzorovali potek srečanja, so pa gostje uspeli priti še do tretjega gola, ob igralcu več je bil natančen Peter Bizalj. Hokejisti Olimpije so po koncu dvignili pokal za najboljšo ekipo Slovenije v sezoni 2013/14.

Izjavi po tekmi:
Aleš Mušič, kapetan Telemach Olimpije: ”Ne glede na to, kdo je nasprotnik v finalu, vedno šteje zmaga in naslov prvaka. Vedno je lepo osvojiti naslov državnega prvaka.”

Gorazd Rekelj, trener Team Jesenice: ”Glede na to, da pred sezono nismo niti vedeli, ali bo igrali, je končnica lige INL in finale državnega prvenstva lep uspeh.”

Telemach Olimpija : Team Jesenice 6:3 (2:2, 1:0, 3:1)

Dvorana Tivoli, gledalcev, sodniki Črt Kralj, Milan Zrnič (glavna sodnika), Tilen Pahor in Boštjan Turk (linijska sodnika).

Strelci: 0:1 Brus (Sodja, Dolinšek, 9.), 0:2 Brus (Dolinšek, Ejub, 11., PP1), 1:2 Leber (Ropret, 12.), 2:2 Ropret (Leber, Pance, 16., PP1), 3:2 Ograjenšek (Pešut, Erman, 29.), 4:2 Verlič (Mušič, 41.), 5:2 Ograjenšek (Leber, 42.), 6:2 Zdešar (Sotlar, 44.), 6:3 Bizalj (Sefič, 54., PP1)

Izključitve: Telemach Olimpija 12 min.; Team Jesenice 10 min.