Na drugi tekmi polfinala EBYSL je Olimpija potrdila zmago iz prvega obračuna proti Linzu in si zagotovila finalni nastop, kjer pa jo že čaka madžarska SAPA Fehervar AV19, ki je tudi v dveh obračunih odpravila celovški KAC.

Mladi Zmaji so srečanje pričeli silovito in si na začetku sedme minute že ustvarili tri zadetke naskoka. Mark Čepon in ALjaž Uduč sta izkoristila dvojno izključitev na domači strani, agresiven pristop Olimpije pa je nekaj kasneje z novim zadetkom kronal še Luka Maver. Čeprav so bili domači v nadaljevanju več pri strelu, pa je Ljubljančanom uspevalo nasprotnika držati na varni razdalji od svojih vrat, zato poskusi domačih neke večje nevarnosti za gol Tomaža Trelca niso predstavljali. Dober nastop v prvi tretjini je z zadetkom potrdil še Jure Sotlar. Domači so pred nadaljevanjem poskusili z menjavo vratarjev, v napadih petih proti trem pa so izid uspeli znižati. Po enakovrednem nadaljevanju je Tadej Snoj vrnil Olimpiji prednost štirih zadetkov, vendar so domači vztrajno napadali in v 33. minuti zadeli za 2:5, pol minute pred iztekom druge tretjine, ob nakazani kazni za Olimpijo, pa prišli na le dva zadetka zaostanka.

Jure Sotlar, eden motorjev mladih Zmajev (foto: Drago Cvetanovič)

Jure Sotlar, eden motorjev mladih Zmajev

Na začetku tretje tretjine je Olimpija odbila napade ob igri z igralcem manj, nato pa ponovno prevzela vajeti igre v svoje roke in mirno nadzirala potek dogajanj na ledeni ploskvi. Z zadetkom Klemena Drozga so upi domačih po morebitnem izenačenju polfinalne serije povsem izpuhteli, zato je bilo nadaljevanje tekme raztrgano in z nekaj nepotrebnimi prekrški domačih igralcev. Mladi Zmaji so ostali zbrani in si zasluženo priborili finalni nastop v EBYSL.

EHC Liwest Linz : HK Olimpija 3:6
(0:4, 3:1, 0:1)

Linz, Dvorana v donavskem parku. Gledalcev: 100.

Strelci: 0:1 Čepon (Kompolšek, Truden, 4., PP2), 0:2 Uduč (Drozg, Zajd, 5., PP1), 0:3 Maver (Drozg, Zajc, 7.), 0:4 Sotlar (Snoj, Čepon, 19.), 1:4 Pastl (Krcho, 22., PP2), 1:5 Snoj (Sotlar, 29.), 2:5 Gaffal (Krcho, 33.), 3:5 Kirchschläger (Placek, Pastl, 40.), 3:6 Drozg (Maver, Uduč, 49.)

Kazenske minute: Linz 30 (4, 0 + 10 (Lindner), 6 + 10 (Gaffal))  Olimpija 22 (4, 4 + 10 (Drozg), 4)
Streli na gol: Linz 36 (14, 11, 11), Olimpija 34 (9, 15, 10)