Tudi tekmovanje v EBYSL počasi zapira svoja vrata. Ostaja le še tisto zadnje dejanje, boj za naslov najboljšega v tem mednarodnem tekmovanju, pa tudi boj za tretje mesto. Medtem, ko se za bron in s tem tudi za naslov mladinskega prvaka Avstrije borita KAC in Linz (Celovčani so povedli v seriji po zmagi z 8:1), pa je za slovenske ljubitelje hokeja bolj zanimivo finale, kjer se za vrh borijo ljubljanski mladeniči. Nasproti jim stoji branilec naslova Sapa Fehervar.

Uvodna tretjina je rezultatsko pripadla domačim, čeprav so mladi Zmaji pokazali dobro igro in bili, kljub dolgi poti, enakovredni nasprotnik že od samega začetka. Za zaostanek z dvema zadetkoma je bilo dovolj, da so igralci Olimpije nekoliko manj zbrano igrali minuto in pol ter ob koncu osme in na sredini desete minute prejeli dva zadetka. Kmalu po prejetem zadetku se je Zmajem ponudila priložnost v power playu, izid pa se ni spremenil. Bolje je steklo že na začetku druge tretjine, ko je Aljaž Uduč znižal izid. Domači so nato nekaj več poskušali s streli, napadi Olimpije pa so se zdeli bolj obetavni. Ob igri z igralcem več je še enkrat zadel Aljaž Uduč in izid poravnal. Srečanje se je začelo iz ničle.

Zadnja tretjina Se je pričela po okusu domačih. Ti so že v uvodnih minutah pokazali več želje po zadetku in z zadetkom spet prešli v vodstvo. Olimpija je krenila v lov za izenačenjem, bila nekajkrat blizu želenemu, izenačenje pa dosegla po hitri akciji Gala Židana in Jureta Sotlarja, ki je kljub igralcu manj uspel še enkrat izid izenačiti. Nevarni so bili tudi domači, Tomaž Trelc v vratih Olimpije pa se je nekajkrat pošteno izkazal. Do konca rednega dela se izid ni menjal in sledil je podaljšek. V tem pa so se bolje znašli Zmaji, ki so tudi odločneje krenili v dodatni del igre in že v tretji minuti podaljša prišli do želenega uspeha. Gol za pomembno zmago je dosegel Jure Zajc in Olimpiji odprl vrata do naslova prvaka EBYSL. Naslednji dvoboj bo že v torek v Ljubljani.

Sapa Fehervar AV19 : HK Olimpija 3:4
(2:0, 0:2, 1:1, 0:1) – po podaljšku
Finale EBYSL, izid v zmagah – 0:1

Szekesfehervar, dvorana Gaborja Ocskaya. Gledalcev: 200.

Strelci: 1:0 Reisz (Sarpatki, Korbuly, 8.), 2:0 Toth (Izsak, Pados, 10.), 2:1 Uduč (Drozg, 24.), 2:2 Uduć (Humar, Zajc, 32., PP1), 3:2 Vincze (Kocsis, Erdely, 43.), 3:3 Sotlar (Židan, 55., SH1), 3:4 Zajc (Uduč, Drozg, 63.)

Kazenske minute: Sapa 6 (2, 4, 0, 0) Olimpija 10 (4, 4, 2, 0)
Streli na gol: Sapa 40 (10, 14, 14, 2), Olimpija 25 (8, 7, 6, 4)