Začeli so se tudi zaključni boji v EBYSL. Mesto med polfinalisti si je zanesljivo izborila tudi ekipa Olimpije, ki je v polfinale krenila kot zmagovalka svoje skupine. V polfinalu meri moči z vrstniki iz Linza, so pa mladi Ljubljančani v vlogi favorita.

hkolimpija

To so dokazali tudi na včerajšnji tekmi, kjer nasprotniku niso pustili niti malo možnosti za uspeh. Sicer so si domači že v uvodu privoščili prvo izključitev, vendar se igralec manj ni prav veliko poznal na igri Ljubljančanov. V polni zasedbi pa so bili Zmaji hitri in za nasprotnika težko ustavljivi. To je pripeljalo do dvojne izključitve pri ekipi Linza, veliko priložnost pa je v zadetek spremenil Jure Sotlar, ki je še enkrat več dokazal svoje strelske kvalitete. V aktivnem nadaljevanju so Ljubljančani gospodarili ledeni ploskvi, dve minuti pred iztekom prve tretjine pa je Luka Maver še drugič zadel. Z lepo prednostjo so domači odšli na prvi odmor, v uvodu druge tretjine pa nakazali svoje apetite po precej višji zmagi. To je potrdil Klemen Drozg, ki je zadel v 24. minuti. Power play Olimpije, ki je sledil, ni bil uspešen, kmalu pa je moral na klop tudi domač hokejist. Ob igri z igralcem manj je še drugič zadel Jure Sotlar, vseeno pa so gosti izkoristili power play in dosegli svoj edini zadetek na srečanju. Le dve minuti po prejetem zadetku so ljubljanski hokejisti vnovič zadeli, uspešen pa je bil Tadej Snoj. Olimpija je v tem delu izrazito več napadala in bila veliko nevarnejša, kar je potrdila še z zadetkom v 39. minuti, ki ga je dosegel Aljaž Uduč.

Ob visoki prednosti je bila zadnja tretjina zgolj formalnost. Trener Linza je posegel po menjavi vratarjev, igralci Olimpije pa so tudi njemu namenili precej strelov. V osmi minuti zadnjega dela je še drugič zadel Luka Maver, ob dvojni mali kazni za hokejista Linza pa se je med strelce vpisal tudi Nik Truden. Po zadetku, ko je hokejist Linza prestajal še drugi del svoje kazni, so Zmaji dosegli še deveti zadetek , s katerim so potrdili visoko zmago, piko na i pa je dodal Andrž Kompolšek. Naslednje srečanje bo odigrano 15. marca v Linzu.

HK Olimpija : EHC Liwest Linz 9:1
(2:0, 4:1, 3:0)
EBYSL, polfinale, prva tekma, izid v zmagah – 1:0

Ljubljana, hala Tivoli. Gledalcev: 150.

Strelci: 1:0 Sotlar (Snoj, Trelc, 8., PP2), 2:0 Maver (Uduč, Drozg, 18.), 3:0 Drozg (Uduč, 24.), 4:0 Sotlar (Snoj, 30., SH1), 4:1 Gaspar (Krcho, 30., PP1), 5:1 Snoj (Čepon, Sotlar, 32.), 6:1 Uduč (Židan, Drozg, 39.), 7:1 Maver (Židan, Uduč, 48.), 8:1 Truden (Kompolšek, Oberstar, 58., PP1), 9:1 Kompolšek (Truden, Šubic,  60., PP1)

Kazenske minute: Olimpija 4 (2, 2, 0), Linz 10 (4, 2, 4)
Streli na gol: Olimpija 39 (15, 14, 10), Linz 19  (9, 6, 4)