Res je da ena lastovka še ne prinese pomladi, vendar pa je novica z Jesenic še kako vzpodbudna. Skozi goste temne oblake, ki so se zgrnili nad jeseniški hokej, je zasijal žarek upanja. Mladi Jeseničani bodo v prihajajoči sezoni člani Erste bank young stars lige.

 

Predsednik društva Miha Rebolj tako drži obljubo, dano ob sprejetju predsedniške funkcije. Mladim ponuja primeren razvoj in nastope v najboljših možnih tekmovanjih. Čeprav je sprejetje v konkurenčno mednarodno tekmovanje lep dosežek, pa je do vidnih uspehov potrebno prehoditi še dolgo pot. Ovir je več kot dovolj.

 

Prva ovira je zanesljivo obnova jeseniške hokejske dvorane. Ta bo trajala predvidoma vse do meseca novembra. V tem času bodo mladi Jeseničani treninge opravili na Bledu, tekme pa bodo odigrali na gostovanjih. Kljub temu optimizma ne manjka, iz tabora jeseniškega podmladka pa obljubljajo konkurenčnost. Zato so že včeraj prvič stopili na led.

 

Po desetih dneh skupnih priprav na suhem, ki jih vodi strokovnjak za kondicijske priprave Rok Pekolj, je Marjan Kozar, skupaj s pomočnikom Gabrom Glavičem, svoje varovance prvič vodil na blejskem ledu. Za prvih 60 minut je kar 30im varovancem namenil trening drsanja in le malo igre s ploščkom. A skozi čas bo trening prilagojen ciklu priprav. Vsekakor so bili mladi hokejisti zelo zagnani, agresivni, željni treninga. Dober obet pred sezono in napoved lepših hokejskih dni na Jesenicah.

Marjan Kozar je pred leti prvi okusil slast EBEL kot pomočnik trenerja, sedaj bo kot prvi trener vodil ekipo v novi EBYSL

 

Ekipa HD mladi Jesenice, v kateri so poleg mladincev tudi kadeti, je sestavljena iz:

– vratarji: Jure Pavlič, Nejc Picelj, Anže Vavpotič in Jon Ažman;   
– branilci: Anže Zupančič, Denis Rakovič, Jure Podlesnik, Nejc Kozar, Aleš Jeklič, Žiga Jensterle, Luka Kraigher, Žan Luka Srpčič, Marko Tarman, Matevž Žbontar; Jure Stan;

– napadalci: Urban Sodja, Nik Lahajnar, Matic Zajšek, Vid Hribljan, Aljoša Čamdžič, Jaka Podrekar, Sebastijan Hadžič, Nejc Sintič, Gašper Tišov, Anže Török, Žiga Krašovec, Rok Avsenek, Matic Jeklič, Gašper Glavič, Jon Pelko;
– odsotni: Grega Vilman, Peter Bizalj, Blaž Tomaževič, Nik Rekar, Rok Svetina, Gašper Žuber.

 

Predsednik HD mladi Jesenice Miha Rebolj je javnosti namenil sledeče besede:


Spoštovani navijači hokeja na ledu,

HD mladi Jesenice bomo nastopili v Erste Bank Young Star ligi oziroma v tekmovanju EBEL U-20.

Pred 14 dnevi nam je g. Pilloni, direktor lige, predstavil idejo, da bi sodelovali v tekmovanju, ki bo brez dvoma prispevalo k razvoju mladih hokejistov – 14 ekip, 38 krogov, konkurenčnost tekmovanja, stik s kvalitetnim in v hokejskem svetu zanimivim hokejem ter ne nazadnje zaradi hotenja Jesenic in širše okolice po hokeju smo se odločili, da sprejmemo izziv ter pokažemo vsem, da smo še vedno najbolj hokejsko mesto daleč naokoli. Izziv je še toliko večji zaradi dejstva, ker se je z izstopom avstrijske ekipe iz tekmovanje naredil prostor, ki je bil ponujen HD mladi Jesenice. To govori o dejstvu, da so v jeseniški hokejski šoli vzgojeni igralci priznani ter spoštovani.

Tekmovanje bo sestavljeno iz 14 ekip: HC Orli Znojmo, HC TWK Innsbruck “die Haie”, EC Red Bull Salzburg, EHC Liwest Black Wings Linz, LA Stars Prep, AVS19 SapaFehervar, EC VSV, LA Stars Junior Prep, EC KAC, EV Vienna Capitals, KHL Medvescak Zagreb, HDD Telemach Olimpija Ljubljana, Moser Medical Graz 99ers ter HD mladi JESENICE.

Tekmovalni dnevi so ob sredah in sobotah. Igramo štirikrat proti moštvom t.i. južnega dela ter dvakrat proti ekipam t.i. severnega dela. Zaradi obnove hale Podmežakla bomo prve mesece tekmovanja igrali v gosteh. Prva tekma v EBYSL-u bo že 2. 9. 2012 – derbi v Tivoliju.

Domači fantje, ki so se skupaj z nami odločili igrati in iskati nove priložnosti v novoustanovljeni ligi, so brez dvoma kvalitetni, nadarjeni, zagnani in zaupanja vredni igralci, ki bodo dostojno in ponosno branili naše barve na čeških, madžarskih, avstrijskih in domačih ledenih ploskvah.

Zapraviti ponujeno priložnost bi bila napaka, ki bi nas oddaljila od napredovanja ter razvoja hokeja na ledu, ne le na Jesenicah, ampak tudi v Sloveniji.

Naj bo prihajajoča sezona polna dobljenih priložnosti ter hokejskih uspehov.


Miha Rebolj

Fotogalerija!