S sredino tekmo se je končala hokejska sezona 2014/15 v državnem prvenstvu za člane. Naslov prvaka se je veselila ekipa SIJ Acroni Jesenice, ki je bila na četrti tekmi z 2:1 boljša od Telemacha Olimpije, skupno pa je finalno serijo dobila s 3:1 v zmagah.

SIJ Acroni Jesenice : Telemach Olimpija 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Dvorana Podmežakla, gledalcev 3700, sodniki: Kamšek, Lešnjak (glavna), Bergant, Markizeti (vsi Slovenija).

Strelci: 1:0 Manfreda (Rajsar, Erman, 21.), 1:1 Sotlar (Podlipnik, Koblar, 40., PP2), 2:1 Brus (Ejup, 49., PP1).

Kazenske minute: SIJ Acroni Jesenice 10, Telemach Olimpija 10.

Na prvih treh tekmah se je zmage vedno veselila gostujoča ekipa, navijači obeh ekip so se spraševali, ali se bo zgodba ponovila tudi tokrat. Kot se za končnico spodobi, je bila znova pozornost pri obeh moštvih usmerjena na obrambne naloge, vratarja sta svoje delo opravila z odliko, tako da se v prvi tretjini ni zatresla nobena mreža.

Na začetku drugega dela igre pa so navijači le videli prvi zadetek. Ta je bil še toliko slajši za domače privržence, ki so dobro napolnili dvorano in v 21. minuti skočili na noge, ko se je med strelce vpisal Marjan Manfreda. Ko je že kazalo, da bo po prvih 40 minutah igre v vodstvo domača zasedba, so zmaji izkoristili prednost dveh igralcev več na ledu, Jure Sotlar pa je zadel za izenačenje.

Srečanje se je začelo znova od začetka. Jesenice so napadale naslov prvaka, Olimpija pa je lovila novo tekmo pred domačimi navijači. V 49. minuti so imeli železarji igralca več na ledu in tudi sami izkoristili igralsko prednost, natančen je bil Ejup. Gostje do konca tekme niso uspeli izenačiti rezultata, domači navijači in igralci pa so začeli slaviti naslov prvaka.

Foto: Drago Cvetanovič