Sobotna dogajanja v INL so polno zaposlila vse slovenske predstavnike v tem mednarodnem tekmovanju. Jeseničani so doma visoko odpravili Kranjčane, Celje pa z zadetkom Žana Jezovška v finišu tekme prišel do svoje druge zmage. Blizu uspehu je bil tudi Maribor, a mu je v zaključku tekme zmaga ušla iz rok. Ostale ekipe so ostale praznih rok.Največ zanimanja je poželo srečanje na Jesenicah. Gorenjska predstavnika Jesenice in Triglav sta se prvič srečala v tem tekmovanju, Železarji pa so se prikazali kot močnejša ekipa. Prvi del je sicer minil v pritisku Jesenic, vendar so se kranjski Orli uspešno branili. Pokleknili so le na sredini prvega dela, ko je zadel Urban Sodja. V drugi tretjini, predvsem v prvem delu le-te, pa so Jeseničani zelo uspešno realizirali svoje akcije in si priigrali odločilno prednost. V zadnji tretjini, ki je potekala nekoliko bolj umirjeno, kot pretekli del srečanja, se je največ zanimivega zgodilo v zadnjih minutah, ko so Železarji zadeli še dvakrat, v izdihljajih tekme pa je do častnega zadetka prišla tudi ekipa kranjskega Triglava. Dvoboj je bil zanimiv še iz enega pogleda. Med seboj sta se pomerila glavni trener mlade reprezentance Gorazd Drinovec in njegov pomočnik Gorazd Rekelj. Uspešnejši je bil slednji, ob tem pa sta imela priložnost videti na delu lepo število mladih reprezentantov.

Celjska dvorana v mestnem parku je lahko pozdravila drugo zmago Celja. Domači hokejisti so v izenačenem dvoboju z italijanskim Meranom blesteli v najpomembnejšem delu srečanja, v zadnjih 20. minutah. Prva tretjina je kaj kmalu nakazala, da bo dvoboj neodločen, o zmagovalcu pa bodo odločale malenkosti. Obe obrambi sta vzdržali pritiske nasprotnika, kaj kmalu na začetku druge tretjine pa so celjski hokejisti prešli v vodstvo. Vendar so se hokejisti Merana kmalu znašli v prednosti, saj so uspešno izkoristili dve prednosti igralca več. Domači se niso predajali, vztrajnost pa se je poplačala pol minute pred iztekom drugega dela, ko je bil izid ponovno poravnan. Celjska drama se je pričela v zadnjem, odločilnem delu. Gosti so hitro povedli, Celje pa se je pognalo v lov za nasprotnikom. Uspešno izveden power play je tekmo ponovno vrnil na začetek, odločitev pa je padla 4 minute in pol pred koncem srečanja. Žan Jezovšek je svojo ekipo popeljal v vodstvo, Celje pa je, s pomočjo vzpodbud s tribune, vzdržalo pritisk Italijanov.

Mariborčani so bili v boju proti Lustenau na pragu uspeha. Po silovitem uvodu so hitro povedli z 2:0, ob tem pa zamudili še kakšno priložnost. Ko so že kmalu po začetku drugega dela ušli na prednost treh zadetkov, je le malo kdo pomislil na mariborski končni neuspeh. Vendar Lustenau je močna in izkušena ekipa in do polovice srečanja je bil izid znižan, Lustenau pa je zaostajal vsega za en zadetek. Borbeni in vztrajni Lisjaki so malo pred iztekom drugega dela ponovno povišali prednost na dva zadetka in zmaga je bila še kako dosegljiva. V tretji tretjini pa je Maribor popustil, ob tem pa ni izkoristil prigaranih priložnosti. Gosti so vztrajno napadali in prednost izničili v 53. minuti tekme, ne dolgo za tem pa prešli v vodstvo. Lisjaki so poskušali brez vratarja, vendar so prazno mrežo gosti hitro zatresli, le nekaj sekund po tem zadetku pa dosegli še svoj sedmi zadetek in odločili zmagovalca. Mariborčani so malo pred koncem le nekoliko omilili poraz.

Playboy Slavija je gostila v Feldkirchu. Nekoč evropski velikan ni imel večjih težav z Založani. Že v prvi tretjini je domačim uspelo unovčiti priložnosti, ki so se jim ponudile. Strelsko razpoložen Feldkirch je že po prvih dvajsetih minutah pobegnil na varno razliko dveh zadetkov. Kmalu po začetku druge tretjine so domači dosegli še četrti zadetek, nekaj upanja Slaviji pa je vlil zadetek Klemena Sodržnika ob prednosti dveh igralcev na ledu. A upanje je kmalu ugasnilo, saj so domači zadeli ob koncu drugega dela, nato pa dosegli še dva zadetka v tretji tretjini in si priigrali visoko zmago.

Podobno kot Slaviji, se je godilo tudi hokejistom Bleda, ki so gostovali v Bregenzerwaldu. Z identičnim izidom se je končala tudi prva tretjina, avstrijska ekipa pa je hitro povedla, nato pa zadela ob prednosti dveh igralcev. Premoč so kronali še z zadetkom z igralcem manj, za nekaj veselja pa je poskrbel Klemen Kaimel. Tudi v nadaljevanju je bil Bregenzerwald boljši, to pa je nadgradil s tremi zadetki in o zmagovalcu ni bilo nobenega dvoma več. Zadnji del je bil zgolj formalnost. Martin Potočnik je zatresel mrežo nasprotnika in nekoliko znižal izid, domači pa so na to odgovorili z zadetkoma ob prednosti na ledu. Povsem so izkoristili prednost dveh in nato še enega igralca na ledu.

Izidi srečanj:
Team Jesenice : HK Triglav Kranj 7:1 (1:0, 4:0, 2:1)
Strelci za Jesenice: Sodja, Brus, Jeklič, Svete, Bizalj, Dolinšek, Podrekar;
Strelec za Triglav: Vodnjov.

HDK Maribor : EHC Lustenau 5:7 (2:0, 2:2, 1:5)
Strelci za Maribor: Govejšek, Drozg, Ogrizek (2), Kovačič,

HK Celje : HC Merano 4:3 (0:0, 2:2, 2:1)
Strelci za Celje: Zupan, Klavžar, Jezovšek.

VEU Feldkirch : HK Playboy Slavija 7:2 (3:1, 2:1, 2:0)
Strelca za Slavijo: Haler, Sodržnik.

EHC Bregenzerwald : HK MK Bled 8:2 (3:1, 3:0, 2:1)
Strelca za Bled: Kaimel, Potočnik M.

Videoposnetek srečanja na Jesenicah: