HDD SIJ Acroni Jesenice : EHC Bregenzerwald 2:5
(1:1, 0:3, 1:1

Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 700. Sodniki: Zrnič, Černe, Miklič.

Strelci: 1:0 Rajsar (Tošič, 6., PP1), 1:1 Ban (Lindrström, Waldhauser, 15.), 1:2 Lindrström (Frahmer, Wolf, 29.), 1:3 Haidinger, 37., PS, 1:4 Ban, 40., 1:5 46. Haidinger, PS, 2:5 Bizalj (Zupančič, Sodja, 58., PP1)

Kazenske minute: Jesenice 10, Bregenzerwald 16

V derbiju kroga so Jeseničani doma doživeli prvi poraz domač poraz v sezoni INL. Z zmago se je Bregenzerwald le še utrdil v vodstvu prvenstvene razpredelnice. Začetek pa je bil povsem jeseniški. Agresivni in napadalni Železarji so hitro izkoristili power play in nizali priložnosti za še višje vodstvo.  Vendar so kasneje gosti vzpostavili ravnotežje in izid tudi poravnali. Odločitev je prišla v drugem delu, ko so gosti spretno odbijali domače napade, v enostavni akciji pa tudi zadeli za vodstvo, ki ga niso več izpustili iz rok. Po prekršku so s kazenskim strelo izid še povišali, v izdihljajih druge tretjine pa izkoristili igro štirih proti štirim. Več ali manj je bilo srečanje odločeno že pred zadnjim delom, v katerem pa so gosti še enkrat izkoristili kazenski strel. Jalovi napadi domačih so sadove obradili dve minuti pred koncem, ko je končni izid postavil Peter Bizalj.

Jeseničani so bili spet premalo natančni (foto: Drago Cvetanovič)

Jeseničani so bili spet premalo natančni (foto: Drago Cvetanovič)

HK MK Bled : EHC Lustenau 1:9
(1:4, 0:3, 0:2)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 82. Sodniki: Kamšek, Bohinc, Markizeti.

Strelci: 0:1 Schraven (Barney, Zorec, 9., SH1), 1:1 Kaimel (Burazin Ta., 14., SH1), 1:2 Wilfan (Slivnik, Oraze, 15., PP1), 1:3 Wiedmaier (Schraven, Barney, 16.), 1:4 Siksnis (Wiedmaier, Virtanen, 19., PP1), 1:5 Wilfan (Siksnis, Oraze, 21.), 1:6 Siksnis (Wilfan, Saarinen, 33.), 1:7 Slivnik (Saarinen, Oraze, 35., PP1), 1:8 Haberl (Barney, 45.), 1:9 Wilfan (Siksnis, Saarinen, 50.)

Kazenske minute: Bled 8, Lustenau 4

Blejska ekipa se je favoriziranim gostom povsem enakovredno upirala v prvi polovici prve tretjine. Ti so v vodstvi prišli v deveti minuti ob igri z igralcem manj. Blejci so pet minut kasneje nasprotniku vrnili z isto mero in izid izenačili, vendar pa je bil Lustenau v nadaljevanju boljši in močnejši nasprotnik. Do konca prve tretjine so si priigrali tri zadetke naskoka, s hitrim zadetkom na začetku druge tretjine pa le potrdili svojo zmago, katero so si izborili z izkušnjami, ki jih imajo. Blejci so se ves čas borili in bili v dobršnem delu srečanja enakovreden nasprotnik. Za boljši vtis je manjkala boljša realizacija.

Ne Bledu doma, ne Triglavu v gosteh ni uspelo presenečenje (Foto: Luka Rener)

Ne Bledu doma, ne Triglavu v gosteh ni uspelo presenečenje (Foto: Luka Rener)

VEU Feldkirch : HK Triglav 4:2
(1:1, 1:1, 2:0)

Feldkirch, Vorarlberghalle. Gledalcev: 924. Sodniki: Wallner, Kalb, Verworner.

Strelci: 1:0 Hampl (Breuß, Lindner, 3.), 1:1 Čimžar (Grošelj, 14.), 1:2 Kalan (Ahačič M., Čimžar, 34.), 2:2 Stanley (Scholz, Novak, 36.), 3:2 Fekete (Nedorost, Maier, 42.), 4:2 Scholz (Fekete, Maier, 42.)

Kranjski Orli so na vročem gostovanju bili blizu uspeha. Čeprav jim uvod v srečanje ni uspel, saj so zadetek prejeli že v tretji minuti, so bili v nadaljevanju zelo nevarni in enakovredni Feldkirchu. Po prejetem zadetku so hitro strnili vrste in preko Tadeja Čimžarja prišli do izenačenja. Prva polovica tretje tretjine je bila v znamenju prekrškov in igre z igralcem več, ki so ostale neizkoriščene, nato pa je Tilen Kalan poskrbel za kranjsko vodstvo. Domači so minuto in pol kasneje že izenačili in v zadnjo tretjino sta ekipi vstopili rezultatsko poravnani. V takih srečanjih odločajo malenkosti in Feldkirch je hitro izkoristil majhno napako gostov ter prešel v vodstvo, ki ga do konca ni izpustili iz rok. Domači so zmago potrdili v zadnji minuti srečanja, Orlom pa je v tolažbo lahko le dobra predstava.

Žiga in Tomi sta dodala nekaj k rezultatu Celja, a za točke ni bilo dovolj (Foto: Drago Cvetanovič)

Žiga in Tomi sta dodala nekaj k rezultatu Celja, a za točke ni bilo dovolj (Foto: Drago Cvetanovič)

EC Kitzbühel : HK Celje 8:4
(2:2, 5:1, 1:1)

Kitzbühel, Sportpark Kapserbrucke, Gledalcev: 380. Sodniki: Ruetz, Reichhold, Sparer.

Strelci: 1:0 Sacchetti (Wirl, 5.), 1:1 Klavžar (Jezovšek, Kastelic, 6.), 1:2 Ogrizek (Hafner, Knez, 6.), 2:2 Sacchetti (Magovac, Wirl, 13.), 3:2 Ivanov (Ullrich, Lenes, 21., PP1), 4:2 Lenes (Ullrich, Echtler, 26.), 5:2 Sacchetti (Hochfilzer, Wirl, 26.), 6:2 Dolnik (Hummer, 30.), 6:3 Kastelic (Klavžar, Nemeček, 33., PP1), 7:3 Echtler (Lenes, Ullrich, 38.), 7:4 Knez (Hafner, Kuzman, 49.), 8:4 Lenes (Magovac, Ullrich, 55.)

Celje je upal, da domačim sredi Kitzbühela lahko pripravi manjše presenečenje. Po hitro prejetem zadetku so nato Celjani ekspresno hitro izid preobrnili sebi v prid. Rok Klavžar in Aljaž Ogrizek sta v manj kot minuti dvakrat zatresla mrežo nasprotnika. Domači so izid poravnali v 13. minuti, na odmor pa sta ekipi odšli ob izidu 2:2. Druga tretjina pa se je za goste slabo začela. Do polovice tega dela so domači štirikrat zadeli in si priigrali neulovljivo prednost. Črnih deset minut je prekinil Nejc Kastelic, ki je zadel ob igralcu več, domači pa so do konca druge tretjine zadeli še enkrat. V zadnjem delu sta obe ekipi zadeli še po enkrat, za Celje je bil uspešen Blaž Knez.

Jeseničan v dresu Kitzbühla Aleksander Magovac je uspešno asistiral ob zmagi (Foto: Drago Cvetanovič)

Jeseničan v dresu Kitzbühla Aleksander Magovac je uspešno asistiral ob zmagi (Foto: Drago Cvetanovič)