Člansko hokejsko reprezentanco Slovenije danes v Tivoliju čaka pripravljalna tekma proti izbrani vrsti Švice. Za Rise to pomeni pravi test pred turnirjem Euro Ice Hockey Challenge, ki se začenja jutri.
Članska slovenska izbrana vrsta se bo danes ob 19.15 pomerila z reprezentanco Švice. Risi so se v ponedeljek zbrali na Bledu, kjer so v tamkajšnji Ledeni dvorani opravili tri treninge in še današnje dopoldansko razdrsavanje pred večerno tekmo. Glede na prvotni seznam selektorja Matjaža Kopitarja in njegovega pomočnika, Nika Zupančiča, je v ekipi prišlo do dveh sprememb. Zaradi poškodb sta že pred zborom odpadla Boštjan Goličič in Anže Kuralt, njuni mesti pa sta zasedla Jure Dolinšek in Miha Brus. 

Danes bo branil Kristan

Po ponedeljkovem večernem treningu, včerajšnjem dopoldanskem in večernem, ter današnjem dopoldanskim razdrsavanjem, veseli dejstvo, da so vsi fantje zdravi in da že težko pričakujejo današnjo tekmo proti Švici. V vratih bo začel Robert Kristan, ki bo branil še na petkovi tekmi proti ekipi Rusija II, drugi vratar pa bo danes Andrej Hočevar. 

Selektor Matjaž Kopitar takole razmišlja pred prihajajočimi štirimi tekmami, ki Rise čakajo od srede do sobote (v okvirju turnirja EIHC bodo nasprotniki še Norveška, Rusija II in Francija): “To je nekakšna uvertura v SP. Mislim, da bo za vse lepo in prav, prišlo bo do nekaterih zamenjav, kar pa je tudi dobro, saj nas čakajo štiri tekme v štirih dneh.” Do zamenjav v naši izbrani vrsti bo prišlo že po današnji tekmi, ko se bo ekipi pridružil David Rodman, po četrtkovi tekmi pa prideta še Žiga Pavlin in Andrej Hebar, reprezentanco pa bosta zaradi klubskih obveznosti zapustila Sabahudin Kovačevič in Rok Tičar.

“O nasprotnikih ni treba govoriti. Vse so članice skupine A. Tudi pomisleki, da je to Rusija II, so brezpredmetni. Mislim, oziroma vem, da bodo tekme dobre, igralci bodo imeli kar veliko dela, kar pa si vsi želimo pred prvenstvom, ki je doma. Naredili bomo vse, da odigramo čim bolje in tudi zmagamo. To so sicer priprave, a če želiš zmagati na SP, moraš zmagati tudi kaj prej,” je še povedal Kopitar. 

Postava Slovenije za tekmo proti Švici:

Vratarja
: Robert Kristan in Andrej Hočevar

Branilci
(9): Sabahudin Kovačevič, Andrej Tavželj, Mitja Robar, Damjan Dervarič, Blaž Gregorc, Maks Selan, Žiga Grahut, Žiga Pavlin, Matevž Erman in Greg Kužnik

Napadalci
(14): Tomaž Razingar, Matej Hočevar, Rok Tičar, Žiga Pance, Eric Pance, Andrej Hebar, Žiga Jeglič, Anže Ropret, Edo Terglav, Aleš Mušič, Mitja Šivic, Robert Sabolič, Jure Dolinšek in Miha Brus..

Tekma se začne ob 19.15 uri!