Slovenija danes ob 19.15 uri začenja decembrski Euro Ice Hockey Challenger v Ljubljani. Kot prvi nasprotnik se bo naši najmočnejši hokejski izbrani vrsti zoperstavila Norveška.


Konec za Ropreta, Urbas pozdravil reprezentančne soigralce

Že na včerajšnji prijateljski tekmi proti Švici je selektor Matjaž Kopitar ostal brez poškodvanega Anžeta Ropreta, ki si je znova izpahnil desno ramo. Anže je tako danes dopoldne zapustil reprezentančni tabor in ga sedaj čaka nekaj počitka nato pa najverjetneje operacija. Po včerajšnji tekmi, ki jo je Švica dobila po kazenskih strelih, je člansko izbrano vrste Slovenije prišel pozdravit tudi Jan Urbas. Odlični napadalec, ki trenutno okreva po poškodbi rame, je z letošnjo sezono žal že zaključil, njegova rehabilitacija pa naj bi trajala od 4 do 6 mesecev.

Nocoj trije novi obrazi

Nov obraz danes proti Norveški bo David Rodman, ki si je reprezentančne soigralce ogledal že na včerajšnji tekmi, tokrat pa jim bo pomagal tudi na ledeni ploskvi. Ob njem bosta reprezentančni dres v primerjavi z včerajšnjo tekmo oblekla tudi Matevž Erman in Miha Brus. Prva peterka Slovenije za danes je enaka kot včeraj – Žiga Jeglič, Rok Tičar, Robert Sabolič, Mitja Robar in Blaž Gregorc.

V vratih bo začel Andrej Hočevar, na klopi pa bo Robert Kristan. Selektor Matjaž Kopitar se je skupaj s svojima pomočnikoma Nikom Zupančičem in Karijem Savolainenem odločil, da ostale peterke nekoliko premeša. Drugi napad bodo tako sestavljali David Rodman, Aleš Mušič, Eric Pance, Sabahudin Kovačevič in Damjan Dervarič, v tretjem bodo zaigrali Mitja Šivic, Edo Terglav, Tomaž Razingar, Greg Kužnik in Maks Selan, v četrtem pa Žiga Pance, Matej Hočevar, Miha Brus, Andrej Tavželj in Matevž Erman.

Zadnja tekma za Kovačeviča in Tičarja

Tokrat bodo tekmo s tribune spremljali Jure Dolinšek, Žiga Grahut in Gašper Krošelj. Grahut bo počival zaradi prepon, s katerima ima težave že nekaj časa. Hkrati bosta po današnji tekmi na Slovaško oz. v Nemčijo zaradi klubskih obveznosti odpotovala Sabahudin Kovačevič in Rok Tičar, njuni mesti pa bosta jutri zapolnila Žiga Pavlin in Andrej Hebar, ki prihajata s Švedske.

Z disciplino in učinkovitostjo do zmage

Pričakovanja pred današnjo tekmo je strnil David Rodman: “Prva stvar, ki se jo bomo morali držati danes, je to, da igramo po našem sistemu – torej odigrati čim bolj disciplinirano in poskušati izkoristiti naše priložnosti. Norvežani bi po moji oceni morali biti približno na enakem nivoju kot mi, mogoče celo na malo višjem, saj že nekaj let nastopajo v skupini A in imajo zato zagotovo dodatne kvalitete. A igramo doma in moramo zmagati!”

Matevž Erman, bo danes prvič v karieri oblekel dres slovenske državne reprezentance, nosil bo številko 76, njegovi vtisi in pričakovanja za danes pa so sledeča: “Vzdušje v ekipi je res dobro, danes pa vsekakor pričakujemo težko in dobro tekmo. Vsi bomo dali vse od sebe, da v domači dvorani zmagamo. Potrebno bo igrati disciplinirano v obrambi in izkoristiti naše priložnosti.”

Tudi selektor Matjaž Kopitar danes želi videti veliko discipline v igri: “Norvežani so v zadnjih letih storili korak naprej, zato bo današnja tekma proti njim zelo dobrodošla. Včeraj so se pokazale določene stvari, ki jih bomo danes seveda želeli izboljšati in posledično tudi zmagati.”

Postava Slovenije za tekmo proti Norveški:

Vratarja
: 1 – Andrej Hočevar in 33 – Robert Kristan

Branilci
(8): 51 – Mitja Robar, 15 – Blaž Gregorc, 86 – Sabahudin Kovačevič, 23 – Damjan Dervarič, 18 – Greg Kužnik, 6 – Maks Selan, 4 – Andrej Tavželj, 76 – Matevž Erman

Napadalci
(12): 88 – Žiga Jeglič, 24 – Rok Tičar, 55 – Robert Sabolič, 12 – David Rodman, 16 – Aleš Mušič, 30 – Eric Pance, 10 – Mitja Šivic, 8 – Edo Terglav, 9 – Tomaž Razingar, 19 – Žiga Pance, 14 – Matej Hočevar, 21 – Miha Brus

Počivajo: 20 – Gašper Krošelj, 35 – Jure Dolinšek, 11 – Žiga Grahut

Tekma se začne ob 19.15 uri!