Danes ob 16.00 se bo Slovenija na zadnji tekmi turnirja EIHC v Ljubljani udarila z izbrano vrsto Francije. Slednja je včeraj premagala Norveško, naša reprezentanca pa je še neporažena.

Selektor Matjaž Kopitar in njegov pomočnik Nik Zupančič v primerjavi z včerajšnjo tekmo, danes ne moreta računati na prvega vratarja, Roberta Kristana. Slednji je danes dopoldne odpotoval v Zagreb, kjer bo prisostvoval dogodku ob 50. letnici zagrebških Medvedov. 

Tudi tokrat bo v naši ekipi prišlo do nekaj menjav v samih napadalnih peterkah. Nespremenjena v primerjavi z včeraj ostaja le prva, v kateri bodo zaigrali Robert Sabolič, Žiga Jeglič, Andrej Hebar, Blaž Gregorc in Mitja Robar. V drugem napadu se bo Davidu Rodmanu in Alešu Mušiču pridružil Eric Pance, na branilskih mestih ostajata Žiga Pavlin in Damjan Dervarič. V tretjem napadu bodo nevarnost sejali Mitja Šivic, Edo Terglav in Miha Brus, za obrambne naloge pa bosta najbolj odgovorna Greg Kužnik in Maks Selan. V četrtem napadu bodo Žiga Pance, Matej Hočevar in Jure Dolinšek. Kot branilca bosta tukaj nastopila Andrej Tavželj in Matevž Erman. V vratih bo začel Gašper Krošelj, na klopi pa bo Andrej Hočevar. Na tribuni sta danes tako Žiga Grahut in Tomaž Razingar, ki ostaja pri skoraj rekordnih 162 nastopih za Slovenijo (do izenačitve rekorda Gabra Glaviča ga ločita še dva nastopa).

Terglav kapetan, Robar in Tavželj pomočnika

Vlogo kapetana bo danes tako opravljal Edo Terglav, njegova pomočnika pa bosta Andrej Tavželj in Mitja Robar.

Izjavi pred tekmo:

Edo Terglav: “Četrta tekma v štirih dneh je res nekaj, kar se med sezono zgodi zelo malokrat oz. kar nikoli. Po vsaki tekmi je potrebno veliko počitka in dobre regeneracije. Po dveh zmagah, si le te želimo tudi danes, kar verjamem, da nam bo s pravim pristopom tudi uspelo.”

Mitja Šivic: “Dodatno dodatnega motiva na današnji tekmi ne bo, saj v Franciji igram že dolgo časa. Vsekakor pa je motiv na zelo visokem nivoju, tako kot za vsako tekmo. Upam le, da bomo igrali tako kot znamo in da jih premagamo, saj so Francozi tukaj z zelo pomlajeno ekipo. Kakor jaz poznam vse igralce, mislim, da bi morala biti naša ekipa precej močnejša. Vsi njihovi igralci so praktično iz prve francoske lige in prvi svojih klubih ne igrajo neke vidne vloge. S pravim pristopom in kolektivno igro, ki smo jo prikazali v zadnjih dneh, se sploh ne bojim za končni uspeh.”

Postava Slovenije za tekmo proti Franciji:

Vratarja: 20 – Gašper Krošelj in 1 – Andrej Hočevar

Branilci
(8): 15 – Blaž Gregorc, 51 – Mitja Robar, 17 – Žiga Pavlin, 23 – Damjan Dervarič, 18 – Greg Kužnik, 6 – Maks Selan, 4 – Andrej Tavželj, 45 – Matevž Erman

Napadalci
(12): 55 – Robert Sabolič, 88 – Žiga Jeglič, 84 – Andrej Hebar, 12 – David Rodman, 16 – Aleš Mušič, 30 – Eric Pance, 10 – Mitja Šivic, 8 – Edo Terglav, 16 – Miha Brus, 19 – Žiga Pance, 14 – Matej Hočevar, 35 – Jure Dolinšek

Na tribuni: 9 – Tomaž Razingar, 11 – Žiga Grahut 

Tekma se začne ob 16.00 uri!