Po včerajšnji zmagi Slovenije na večerni tekmi proti Norveški s 4:1, bo danes naša izbrana vrsta znova zaigrala v malce spremenjeni postavi. Takoj po včerajšnji tekmi sta reprezentančni tabor zapustila branilec Sabahudin Kovačevič, ki je zaradi klubskih obveznosti odpotoval na Slovaško in napadalec Rok Tičar, ki je zaradi enakega vzroka odpotoval v Nemčijo. Reprezentanci sta se s Švedske pridružila branilec Žiga Pavlin in napadalec Andrej Hebar.

Selektor Matjaž Kopitar je s svojim pomočnikom, Nikom Zupančičem znova premešal peterke Slovenije. Še najmanj sprememb bo v prvem napadu, kjer bo na položaju centra zaigral Žiga Jeglič, ob njem pa še Robert Sabolič in Andrej Hebar. Na mestih branilca bosta Mitja Robar in Blaž Gregorc. V drugem napadu bosta za obrambne naloge najbolj odgovorna Žiga Pavlin in Damjan Dervarič, v napadu pa bodo zaigrali David Rodman, Aleš Mušič in Tomaž Razingar.

Tretjo peterko sestavljajo Žiga Pance, Edo Terglav, Eric Pance, Greg Kužnik in Maks Selan, v četrti peterki pa bodo priložnost dobili Andrej Tavželj, Matevž Erman, Jure Dolinšek, Matej Hočevar in Miha Brus. V vratih bo začel Robert Kristan, na tribuni pa bodo tokrat Andrej Hočevar, Mitja Šivic in Žiga Grahut. Jutri bo reprezentančni tabor zapustil Robert Kristan, ki odhaja v Zagreb na 50. obletnico Medveščaka, v vratih pa bo priložnost dobil Gašper Krošelj.


Izjavi pred tekmo

Andrej Hebar, napadalec: “Super je priti domov in znova videti vse soigralce. Za mano je prvi trening skupaj s fanti, zvečer pa nas čaka težka tekma proti Rusom, kjer bo potrebno veliko drsati. Potrebno bo biti discipliniran in se dosledno držati navodil trenerja.”

Žiga Pavlin, branilec: “Super je znova biti s fanti, s katerimi se poznamo že celo življenje in igrati z njimi v reprezentanci. Dobiti povabilo v reprezentanco, je zame vedno velika čast. Današnja tekma bo nedvomno težka, potrbno bo biti maksimalno pripravljen, slediti navodilom trenerja in poskušati odigrati čim bilje.”


Postava Slovenije za tekmo proti Norveški:

Vratarja:  33 – Robert Kristan in 20 – Gašper Krošelj

Branilci
(8): 51 – Mitja Robar, 15 – Blaž Gregorc, 17 – Žiga Pavlin, 23 – Damjan Dervarič, 18 – Greg Kužnik, 6 – Maks Selan, 4 – Andrej Tavželj, 45 – Matevž Erman

Napadalci
(12): 84 – Andrej Hebar, 88 – Žiga Jeglič, 55 – Robert Sabolič, 12 – David Rodman, 16 – Aleš Mušič, 9 – Tomaž Razingar, 19 – Žiga Pance, 8 – Edo Terglav, 30 – Eric Pance, 35 – Jure Dolinšek, 14 – Matej Hočevar, 21 – Miha Brus

Počivajo: 33 – Andrej Hočevar, 11 – Žiga Grahut, 10 – Mitja Šivic

Tekma se začne ob 19.15 uri!