5. maj 2017, Pariz – Slovenska izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Nika Zupančiča bo z jutrišnjo opoldansko tekmo proti Švici začela svoj deveti pohod med svetovno hokejsko elito. Slovenija na svojo prvo zmago v obračunih s švicarskimi hokejisti še čaka. Doslej se je z njimi pomerila štirikrat, zadnjič leta 2013 na svetovnem prvenstvu elitne divizije v Stockholmu na Švedskem.

Včeraj in danes so risi opravili dva treninga na ledu. Slednji še ni najbolj optimalen, a v slovenskem taboru pričakujejo, da bo do začetka prvenstva nared. Počutje v ekipi je dobro, seveda pa fantje že težko pričakujejo začetek tekmovanja.

“Priprave so bile dolge. Skupaj smo že kar nekaj časa, ampak namen je bil dosežen. Upamo na dober začetek prvenstva,” je pred tekmo povedal eden najizkušenejših risov na svetovnih prvenstvih, David Rodman.

“Mislim, da smo dobro pripravljeni na začetek prvenstva. Vzdušje je pozitivno, sproščeno. Mislim, da bo ura tekme kar prava, saj smo nekajkrat dobro igrali ob tej uri. Vendar pa ne glede na uro tekme, mi moramo biti 100-odstotni,” je v pričakovanju jutrišnje tekme dejal Klemen Pretnar.