30. april 2019, Nur Sultan – Slovenska moška članska reprezentanca je drugi dan svetovnega prvenstva Divizije I-A v kazahstanskem Nur Sultanu palice prekrižala z izbrano vrsto Koreje. Slednja je bila v tekmi preobratov s končnim rezultatom 5:3 boljša. 

(Foto: Marat Akimzhanov)

(Foto: Marat Akimzhanov)

Slovenski risi so že v drugi minuti srečanja imeli prvi ”power play” in igra se je razživela pred korejskimi vrati. Lepo priložnost, po odbitem strelu Anžeta Kopitarja, je imel Jan Drozg, a je korejski vratar Matt Dalton strel ubranil. Kasneje je vratnico zadel še Aleksandar Magovac. Kljub temu so prvi mrežo zatresli Korejci, ki so v peti minuti poslali plošček za hrbet vratarja Pintariča. Drugo priložnost igranja z igralcem več so imeli slovenski hokejisti v 9. minuti, kar so uspešno izkoristili. Po podaji Anžeta Kopitarja je močno streljal Matic Podlipnik, plošček pa se je v gol odbil od Davida Rodmana. Dve minuti kasneje so imeli risi ponovno prednost igralca na ledu, kar je kaznoval Ken Ograjenšek in popeljal rise v prvo vodstvo na prvenstvu. Lepe akcije so se vrstile in plošček je že tretjič končal v korejski mreži. Potem ko je le tega v korejsko obrambno pripeljal tretjino Anže Kopitar, sta ga David Rodman in Matic Podlipnik spravila do Roberta Saboliča, ta pa za hrbet korejskega čuvaja mreže. Risi so tako odšli v garderobo z dvema goloma prednosti.

(Foto: Marat Akimzhanov)

(Foto: Marat Akimzhanov)

Druga tretjina se je začela s prvo izključitvijo na strani Slovencev. Risi so se uspešno ubranili, a ritem je nekoliko padel. V 28. minuti so korejski hokejisti, po napaki slovenske obrambe, z golom Won Jun Kima znižali rezultat. Dve minuti kasneje je na klop za kaznovane sedel še Aleksander Magovac, kar so nasprotniki znova kaznovali. Uspešen je bil Sangwook Kim. Za popoln korejski preobrat pa je dobre pol minute kasneje z zadetkom poskrbel še Hyunsoo Kim. V nadaljevanju tretjine so se risi skušali vrniti, napadali, a vse strele je korejski vratar zaustavil. Prav tako niso izkoristili – sicer kratkotrajne – prednosti dveh igralcev na ledu.

(Foto: Marat Akimzhanov)

(Foto: Marat Akimzhanov)

V zadnji tretjini so risi napadali. Večkrat je bilo precej vroče pred korejskimi vrati, poskušali so Kuralt, Sabolič, Kopitar, a brez uspeha. Dve minuti pred koncem srečanja je selektor Ivo Jan vzel premor in na klop poslal vratarja, na led pa dodatnega napadalca. Risi so poskusili še s šestimi igralci, a izenačenje jim ni uspelo. S strelom v prazen gol pa je končni rezultat 5:3 postavil Sanghoon Shin.

Jutri je za slovensko izbrano vrsto na prvenstvu prost dan, v četrtek pa rise čaka obračun z Belorusijo.

 

Koreja – Slovenija 5:3 (1:3,3:0,1:0)

1:0 – 04:35 Kim K (Kim S)
1:1 – 08:32 Rodman (Podlipnik, Kopitar) PP1
1:2 – 12:05 Ograjenšek (Gregorc, Magovac) PP1
1:3 – 16:03 Sabolič (Rodman, Kopitar)
2:3 – 27:40 Kim WJ (Park JK, Jeon)
3:3 – 29:32 Kim S (Kim K) PP1
4:3 – 30:08 Kim H (Lee YJ, Kim W)
5:3 – 59:22 Shin (Plante) EN

Streli: KOR 24 (6,11,7); SLO 44 (14,10,20)
Kazni: KOR 12 (6,4,2); SLO 4 (0,4,0)

Slovenija: Pintarič/Gračnar, Sabolič, Kopitar, Rodman, Podlipnik, Kovačevič, Kuralt, Verlič, Ograjenšek, Gregorc, Magovac, Pance, Goličič, Drozg, Repe, Pretnar, Zajc, Čimžar, Hebar, Štebih, Kalan, Selektor: Ivo Jan