Tekmovanja

alt

V Podmežakli drama Feldkirchu, Slaviji slovenski obračun

V hokejski ligi INL je bil odigran 1. krog drugega dela. Slovenski obračun med Bledom in Playboy Slavijo je pripadel slednji. Dramatični obračun med Team Jesenice in Feldkirchom je zmagal slednji po izvajanju kazenskih strelov. Triglav tesno izgubil v Meranu.

Team Jesenice : Feldkirch 6:7 (0:2, 2:3, 4:1, 0:0, 0:1)

 

Strelci: 0:1 Draschkowitz (Winzig, 4.), 0:2 Schennach (Maier, Riener, 7.), 1:2 Remar (Sefič, Rajsar, 23., PP1), 2:2 Bizalj (Zajšek, 24.), 2:3 Colleoni (Winzig, Martin, 34.), 2:4 Tomasek (Draschkowitz, 35.), 2:5 Fekete (Riener, Schennach, 37., PP1), 3:5 Berlisk (Remar, Manfreda, 44.), 3:6 Colleoni (Schennach, 45.), 4:6 Hadžič (Ejup, Bizalj, 50.), 5:6 Manfreda (Remar, 56.), 6:6 Dolinšek (Rajsar, Manfreda, 60.)

 

Vodilni ekipi kvalifikacijske skupine A sta poskrbeli za napeto tekmo, ki pa se na koncu ni končala po željah domačinov. Prva tretjina je bila v številu priložnosti izenačena, vseeno pa so bili uspešnejši gostje, ki so zadeli dvakrat. Začetek drugega dela igre pa se je odvil po željah Železarjev, ki so v minuti in 20 sekundah prišli do izenačenja, v polno sta zadela Aleš Remar in Peter Bizalj. Domači so nato padli v igri, Feldkirch je vratarja Jureta Pavliča premagal kar trikrat in odšel na odmor z zajetno prednostjo. Jesenice so se v 44. minuti približale na dva gola zaostanka, a je nekaj več kot minut kasneje Marc Colleoni znova popeljal ekipo na tri zadetke prednosti. A izbranci Gorazda Reklja se niso predali, zaigrali odločneje, kar se jim je obrestovalo. Nekaj več kot deset minut pred piskom sirene je Sebastijan Hadžič znova znižal rezultat, štiri minute pred koncem pa je Marjan Manfreda soigralce popeljal le na gol zaostanka. Gostje so bili vedno bližje zmagi po rednem delu, s čimer pa se ni strinjal Jure Dolinšek, ki je 33 sekund pred koncem poskrbel za izenačenje. V podaljšku zadetek ni padel, pri izvajanju kazenskih strelov pa so bili uspešnejši in srečnejši gostje, ki so tako zadržali prvo mesto na lestvici.

 

HK MK Bled : Playboy Slavija 1:5 (1:1, 0:3, 0:1)

 

Strelci: 0:1 Javornik (Sotlar, Čampa, 10.), 1:1 Kaimel (Ta. Burazin, 19.), 1:2 Zagorc Pilko (25.), 1:3 Zagorc Pilko (Prusnik, 26.), 1:4 Sotlar (Čampa, 27.), 1:5 Dovič (Zagorc Pilko, Sotlar, 48.)

 

Na Bledu je bil odigran edini slovenski obračun v tem krogu. Do vodstva so prišli gostje, v 10. minuti se je med strelce vpisal Blaž Javornik. Blejci so do izenačenja prišli še pred koncem prve tretjine, ko je zadetek dosegel Klemen Kaimel. V drugi tretjini je Tilen Zagorc Pilko potreboval manj kot dve minuti, da je dvakrat premagal domačega vratarja, tretji zadetek v obdobju dveh minut in 31 sekund pa je dodal Jure Sotlar. Oba strelca v drugi tretjini sta bila podajalca pri zadetku v 48. minuti, ki ga je dosegel Anže Dovič. To pa je bil tudi končni rezultat srečanja.

 

Merano : Triglav Kranj 4:3 (3:0, 0:1, 1:2)

 

Strelci: 1:0 Laliberte (Fabris, Plankl, 1.), 2:0 Laliberte (Desmet, Delladio, 2.), 3:0 Laliberte (MItterer, Desmet, 16., PP2), 3:1 Terlikar (Potočnik, 37.), 3:2 Potočnik (Terlikar, Ahačič, 49.), 3:3 Vodnjov (Čimžar, 53.), 4:3 Delladio (Desmet, Laliberte, 59., PP1)

 

Kranjčani prve tretjine niso začeli po željah, že po 38 sekundah je gol dosegel David Laliberte. Prav omenjeni igralec je bil nerešljiva uganka za goste, saj je v prvem delu igre še dvakrat zatresel mrežo Triglava. V drugi tretjini so Kranjčani tudi sami dosegli gol, na 1:3 je znižal najizkušenejši igralec v dresu Triglava Anže Terlikar. V zadnji tretjini so se Kranjčani povsem vrnili v igro, z zadetkoma Kristofa Potočnika in Jerneja Vodnjova so prišli do izenačenja. Za preobrat jim je na koncu zmanjkalo moči in sreče. Na koncu so celo ostali brez točke. Ko je že kazalo, da bo prišlo do podaljška, so imeli hokejisti Merana igralca več na ledu, v polno pa je zadel Deniele Delladio.

Foto: Drago Cvetanovič

Komentarji

 • Slovenske železnice

  Slovenske železnice
 • ŠportnaLoterija

  ŠportnaLoterija
 • Riko

  Riko
 • CCM

  CCM
 • Prosports

  Prosports
 • BTC City

  BTC City
 • Unija

  Unija
 • Kompas

  Kompas
 • SinusIKS

  SinusIKS
 • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
 • Fundacija za šport

  Fundacija za šport
 • Petrol

  Petrol
 • I Feel Slovenia

  I Feel Slovenia
 • Bled

  Bled