Odigrano je tudi polfinale v mladinskem državnem prvenstvu. Polfinalna para sta bila HK Olimpija in HDK Maribor ter HK Triglav in HD mladi Jesenice. Tekmovanje v EBJL je določilo, da sta v prednosti Olimpija in Triglav, dogodki na ledu pa so predvidevanja postavili na glavo. V finalu bodo zaigrali Jeseničani in Mariborčani.

Štajerci so na prvi tekmi pripravili presenečenje favorizirani Olimpiji. Dobra in učinkovita predstava jim je prinesla lepo prednost štirih zadetkov pred povratnim srečanjem v Ljubljani (izid prvega srečanje je bil 6:2 v korist Maribora). Olimpiji na domačem ledu ni uspelo streti Mariborčanov, saj so jim ti ves čas dihali za vrat. Vsako prednost Olimpije so hitro izničili in tako čvrsto držali finale v svojih rokah. Vsi zadetki so padli do polovice srečanja, Olimpija pa si je priigrala zadetek naskoka. Končni izid je bil 4:3 za Olimpijo. V seštevku obeh tekem je bilo to premalo za favorite prvenstva in Mariborčani so bili prvi finalist.

Mariborčani vzdržali pritisk Olimpije in gredo v finale (foto: Rok Zupanc)

Mariborčani vzdržali pritisk Olimpije in gredo v finale (foto: Rok Zupanc)

Kranjčani in Jeseničani so skozi prvenstvo EBJL bili trd in izenačen boj, vse tekme pa so se končale z malo razliko, a kot po pravilu v korist Triglava. Prvo srečanje polfinala na Jesenicah se je končalo z nogometnih 0:0. V Kranju se je boj trdih obramb nadaljevalo, vendar so bili strelci nekoliko bolj razpoloženi. Domača prednost je bila dvakrat izenačena in po drugi tretjini je bil izid 2:2, finalna vstopnica pa še nedodeljena. Odločitev je prinesla tretja tretjina, v kateri so mladi Železarji zadeli kar trikrat in srečanje odločili sebi v prid z izidom 5:2.

Zasluženo veselje tudi Jesenic

Zasluženo veselje tudi Jesenic

Nepričakovano, a vseeno zanimivo finale na dve zmagi čaka zmagovalca, poraženca pa se bosta v dveh tekmah pomerila za končno tretje mesto.