Zaključeno je tudi državno prvenstvo pri mladincih. Naslova se veselijo Jeseničani, ki so v drugem finalnem obračunu, tesno in šele v podaljšku prišli do druge finalne zmage.

Mariborčani so po tesnem porazu na Jesenicah želeli serijo izenačiti in izsiliti še tretji obračun. Zato so v srečanje krenili bolj odločeno, hitro prišli do igre z igralcem več in v uvodnih minutah večkrat resno ogrozili vrata Jesenic. Pritisk se je izplačal v 12. minuti, ko je akcijo Maribora z golom zaključil Primož Čuvan. Mladi Železarji so vzpostavili ravnotežje in srečanje je bilo enakovredno, priložnost Jesenic z igralcem več pa je ostala neizkoriščena. Do konca prvega dela se izid ni spreminjal, v nadaljevanju pa se je vnel še bolj srdit boj. Naslov prvaka je bil mikaven obema nasprotnikoma, zato popuščanja ni bilo. Žan Jezovšek je v 27. minuti prednost Maribora povišal na 2:0. Za razmerje moči na ledu je bila prednost že lepa, hokej pa je prehitra igra, da bi taka prednost že zagotavljala uspeh. Jeseničani so lovili nasprotnika, Mariborčani so na napade znali odgovoriti z dobro obrambo in kakšnim nevarnim protinapadom. Priložnosti ni manjkalo, minuto in pol pred iztekom drugega dela pa so Železarji svoj zaostanek znižali. Nik Rekar je bil uspešen strelec.

Marko Tarman z zadetkom v podaljšku junak tekme (foto: Drago Cvetanovič)

Marko Tarman z zadetkom v podaljšku junak tekme (foto: Drago Cvetanovič)

Začetek zadnje tretjine je bil izreden. Jeseničani so napadli in z zadetkom Marka Tarmana hitro izid tudi izenačili. A že dve minuti kasneje je Primož Čuvan Maribor popeljal nazaj v vodstvo. Veselje domačih ni trajalo dolgo, saj je po minuti in pol igre Žan Luka Srpčič izid še enkrat izenačil. V nadaljevanju je sledila prava hokejska drama. Obe ekipi sta želeli le eno, zmago v srečanju. Borbenost je bila izredna, domačim pa se je v zadnjem delu ponujala priložnost za zmago skozi izključitve nasprotnika. Ob koncu rednega dela so Mariborčani imeli prednost dveh igralcev več, ki pa se je prenesla v podaljšek. Minuto in pol igre z le tremi igralci so gosti odigrali odločno in odbili napade domačih. V nadaljevanju podaljška so počasi prevzemali pobudo, tudi sami zamudili eno priložnost v power playu, v drugi taki situaciji pa so se izkazali bolje. Le štiri sekunde pred iztekom kazni domačemu igralcu je prednost igralca več izkoristil Marko Tarman in odločil prvenstvo mladincev.

V Ljubljani je potekala tudi druga tekma obračuna za tretje mesto med Triglavom in Olimpijo. Prvo srečanje v Kranju so mladi kranjski Orli odločili sebi v prid in zmagali z izidom 3:1, na povratnem obračunu pa nasprotniku niso dovolili presenečenja in srečanje končali z izidom 2:2. V seštevku dveh tekem jim je pripadla skupna zmaga in tretje mesto.

HDK Maribor : HD mladi Jesenice 3:4
(1:0, 1:1, 1:2, 0:1) – po podaljšku
Finale mladinskega državnega prvenstva, druga tekma, izid v zmagah 0:2

Maribor, Ledna dvorana. Gledalcev: 150. Sodniki: Lešnjak B. Lešnjak A., Rojko.

Strelci: 1:0 Čuvan (Jezovšek, Jeram, 12.), 2:0 Jezovšek (27.), 2:1 Rekar (Jeklič, Krašovec, 39.), 2:2 Tarman (Pelko, 44.), 3:2 Čuvan (Jeram, Jezovšek, 46.), 3:3 Srpčič (48.), 3:4 Tarman (Jeklič, 73., PP1)

Kazenske minute: Maribor 6 (2, 0, 0, 4), Jesenice 8 (2, 0, 6, 0)
Streli na gol: Maribor 32 (13, 7, 7, 5), Jesenice 35 (12, 7, 8, 8)

Foto na naslovnici: Elvir Hadžič