V vikendu, ki prihaja bo v INL malo aktivnosti. Od slovenskih predstavnikov bosta zaostali srečanji proti Feldkirchu odigrala Celje in Maribor, ki sta se v preteklem krogu pomerila med seboj. Boljši so bili Lisjaki. Triglav je sobotni zmagi dodal še nedeljsko, ostali slovenski predstavniki pa so bili poraženi.

Celjska dvorana v mestnem parku je bila pred štajerskim derbijem polna navijačev obeh ekip. Temu primerno je bilo tudi vzdušje. Vedno je najlepše premagati soseda, v prvem medsebojnem obračunu pa je to uspelo Mariborčanom. Zato so Celjani kovali načrt za maščevanje. Vendar so se Lisjaki izkazali kot boljša ekipa. Narekovali so ritem igre in si ustvarili tudi več pravih priložnosti. V drugem delu prve tretjine je domača obramba popustila pod naleti gostov, ki so v razmaku dveh minut zadeli dvakrat. Aljaž Ribič in Luka Vinčec sta poskrbela za veselje na klopi Maribora in na delu tribune, kjer so bili navijači Lisjakov. V podobnem ritmu se je igra nadaljevala tudi v drugi tretjini, Mariborčani pa so ob koncu 31. minute še tretjič premagali nasprotnega vratarja. Domači bi lahko izid znižali ob prednosti igralca več, vendar jim to ni uspelo, enako neuspešni pa so bili kmalu za tem tudi Mariborčani. Na odmor sta ekipi odšli z visoko prednostjo Maribora, ki je v nadaljevanju imel igralca manj na ledu.  Kmalu po tem, ko se je izključeni Mariborčan vrnil, pa je s svojim drugim zadetkom Aljaž Ribič praktično že odločil zmagovalca srečanja. Domači se niso predali in vse do konca srečanja poskušali zadeti čim večkrat. To jim je prvič uspelo v 48. minuti, ko je zadel Jakob Nadveznik. Sledilo je obdobje prekrškov in izključitev, Marko Ferlež pa si je prislužil tudi disciplinsko kazen igre. Petminutno prednost igralca več domači niso uspeli izkoristiti, vseeno pa so dosegli svoj drugi zadetek. Za več razburjenja pa je zadetek Tima Ograjenška prišel prepozno in Mariborčani so na svoj račun vpisali tri nove točke in nadaljujejo uspešen niz svojih nastopov.

Popolnega vikenda so se veselili kranjski Orli. Po prepričljivem nastopu proti Mariboru, so dan kasneje gostili ekipo Merana, neposrednega tekmeca za boljša mesta na lestvici. V tesnem obračunu so uspeli streti nasprotnika in ga na lestvici tudi prehiteti. V prvem delu so bili gosti več v napadu, bili pa so tudi nevarnejši. Največ na račun dveh zaporednih izključitev na strani domače ekipe. Triglav je vse napade nasprotnika uspešno odbijal, v zadnjem delu prve tretjine pa izkoristil napako gostov in preko Jerneja Vodnjova prešel v vodstvo. V zelo izenačeni drugi tretjini zadetkov ni bilo, boj na ledu pa je bil izreden. Dve izključitvi pri Meranu in ena pri Triglavu nista vplivali na rezultat in odločitev o zmagovalcu je prinesla zadnja tretjina. Po napaki klopi je gostom uspelo izkoristiti prednost igralca več in izid izenačiti. Orli so napadli ostreje, gosti pa so tudi na ta račun delali prekrške. Ponudila se je priložnost ob prednosti dveh igralcev več na ledu, ki jo je izkoristil Miha Ahačič. V odločilni minuti srečanja so domači vstopili z igralcem manj. Merano je napadal brez vratarja, to pa je izkoristil Nejc Hočevar in dodal piko na i uspešnemu kranjskemu vikendu.

Na domačem ledu so nov poraz doživeli Železarji. Uspešnejša je bila ekipa Lustenaua, ki je uspešno izkoriščala napake domačih hokejistov. Jeseničani so bili v prvi tretjini boljši nasprotnik, po hitrem protinapadu pa so povedli gosti. Železarji so hitro odgovorili in po lepi podaji Jake Podrekarja je za izenačenje zadel Matic Zajšek. V drugem delu so gosti igrali enakovredneje, na čase so bili tudi boljši nasprotnik, predvsem pa so bili uspešnejši v napadu. Uspešno so izkoristili dve veliki napaki v obrambi in si priigrali dva zadetka prednosti. To se je kasneje izkazalo za odločilno. Kljub seriji napadov Železarjem ni uspelo izenačiti. Izkoristili so igro z dvema igralcema več, ob koncu napadali tudi brez vratarja, bili nevarni in blizu zadetku, vendar jim drugega kot priznati poraz na koncu ni ostalo.

Na gostovanju so bili neuspešni tudi Blejci. Ekipa Neumarkta je bila premočan nasprotnik in vprašanja o zmagovalcu ni bilo. Čeprav so se blejski hokejisti borili v obrambi, to ni preprečilo novega poraza. V prvi tretjini jim je uspevalo odbijati napade domačih in so le enkrat ostali brez rešitve za poskuse Neumarkta. Manj uspeha je bilo v drugem delu, ko se je blejska mreža zatresla trikrat, prvič že v četrti minuti nadaljevanja, nato pa v zadnjem delu druge tretjine, v razmaku dveh minut. Pri tem so domači izkoristili tudi igro z igralcem več. Zadnja tretjina je bila manj razburljiva. V vratih Bleda je prišlo tudi do menjave vratarja, ob naletu od zadaj pa je Miha Potočnik dobil tudi disciplinsko kazen. Minuto in pol pred koncem so domači postavili končni izid tekme.

Založani ostajajo nauspešnejša slovenska ekipa INL (foto: Drago Cvetanovič)

Po zmagi na domačem ledu je hokejiste Slavije čakala pot k ekipi Kaltern. Apetiti so ostajali visoki, vendar se uvod v srečanje Založanom ni posrečil. Že kmalu so se branili z igralcem manj, pri čemer so bili sicer uspešni, vendar pa že v peti minuti, v obdobjuvsega 44. sekund prejeli dva zadetka. Skozi srečanje so se ogreli tudi hokejisti Slavije in odigrali mnogo bolje. Izsilili so dva zaporedna prekrška domačih in drugega tudi izkoristili. Pol minute pred koncem prve tretjine je Zadel Tilen Zagorc Pilko. Slavija je v drugem delu želela poseči vsaj po izenačenju. To je pokazala tudi na ledu. Založani so bili več pri paku in več so tudi poskušali. Tudi hitra izključitev soigralca jih pri tem ni kaj veliko ovirala in dve minuti z igralcem manj so prestali brez večjih nevarnosti za njihov gol. Žal pa jim v napadih ni uspelo mreže zatresti vsaj enkrat. Podobno napadalno so poskušali še v tretjem delu igre in hitro zamudili priložnost v power playu. Žal se je zgodilo tisto, kar se v športu zelo rado, če ne zadeneš, to naredi nasprotnik in to so hokejisti Kalterna storili spet v kratkem obdobju. V minuti in pol so dosegli dva nova zadetka in pobegnili na prednost treh zadetkov. Andrža Čampa je kasneje izid nekoliko znižal, več pa Založanom žal ni uspelo.

 

HK Celje : HDK Maribor 2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Strelca za Celje: Nadveznik, Ograjenšek
Strelci za Maribor: Ribič (2), Vinčec, Ogrizek

 

HC Neumarkt : HK MK Bled 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

HK Triglav : HC Merano 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Strelci za Triglav: Vodnjov, Ahačič, Hočevar

SV Kaltern : HK Playboy Slavija 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
Strelca za Slavijo: Zagorc Pilko, Čampa

 

Team Jesenice : HC Lustenau 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Strelca za Jesenice: Zajšek, Rajsar