V predzadnjem krogu dodatnih kvalifikacij za končnico INL je slovenskima ekipama, ki sta še kandidata za nastop v končnici, spodletelo na gostovanjih. Bregenzerwald, ki je visoko ugnal Slavijo, si je že pred tem zagotovil končnico, Jeseničani pa so v Feldkirchu poskušali z zmago osvojiti želeno prvo mesto v skupini. To jim ni uspelo in bodo zadnji vlak za končnico lovili skozi dodatni dvoboj. Ali bo nasprotnik Slavija ali Kaltern pa bo znano po jutrišnjem zadnjem kolu.

HK MK Bled : HDK Maribor 3:8
(0:3, 2:1, 1:4)

Strelci: 0:1 Ogrizek (Ferlež, Kuzman, 1.), 0:2 Vučurević (Ribič, 10.), 0:3 Ogrizek (Oberčkal, Ferlež, 15., PP1), 1:3 Pazlar (Kaimel, 22.), 2:3 Smirnov (Ulamec, Kapus, 27. PP1), 2:4 Ferlež (Sotlar, Ogrizek, 39., PP1), 2:5 Vučurević (42., SH1), 3:5 Kovačec (Sintič, 43.), 3:6 Ferlež (Ogrizek, 54.), 3:7 Vučurević (Ribič, 56.), 3:8 Ribič (Krajnik, Sotlar, 59.)

V slovenskem obračuni kvalifikacijske skupine B sta se pomerili ekipi Bleda in Maribora. Hokejisti iz štajerske prestolnice so srečanje pričeli izredno in že v prvi minuti povedli. Skozi prvo tretjino so vlogo favorita potrdili še z dvema zadetkoma. Po visokem zaostanku po prvem delu so domači hokejisti v drugi tretjini krenili odločneje v napad in izid kmalu znižali na le zadetek zaostanka. Vendar so Mariborčani nekaj pred drugim odmorom ponovno zadeli in si priigrali dva zadetka naskoka. Na začetku zadnjega dela domačim ni uspelo izkoristiti igre z igralcem več, še več, mrežo so zatresli gosti. Ne dolgo za tem so se Blejci ponovno približali, a kaj več jim ni uspelo. V zaključku tekme so Mariborčani zadevali serijsko in si zagotovili visoko zmago.

Mariborčani so bili uspešni na gostovanju na Bledu

Mariborčani so bili uspešni na gostovanju na Bledu

EHC Bregenzerwald : HK Playboy Slavija 5:0
(0:0, 4:0, 1:0)

Strelci: 1:0 Wolf (Kauppila, 21., PP1), 2:0 Kauppila (Wolf, Lundström, 26., PP1), 3:0 Putnik (Wolf, 26.), 4:0 Judex (Pohl, 38.), 5:0 Putnik (Wolf, Ban, 51.)

Pred nastopom proti Bregenzerwaldu je bil pred hokejisti Slavije velik izziv. Z zmago na zahtevnem gostovanju bi o svoji nadaljnji usodi odločali sami. Zato so v srečanje tudi krenili odločno, z željo po uspehu. V prvem delu ni bilo zadetkov, Slavija pa je bila tista, ki je narekovala ritem. Domači hokejisti so že v prvi minuti nadaljevanja izkoristili prednost igralca več. Ob novi igri z igralcem več so v nadaljevanju tudi prevzeli pobudo, v 26. minuti pa z zadetkoma v pičlih 23 sekundah storili velik korak k zmagi. Slavija je sicer nadaljevala z aktivno igro v napadu, gosti pa so še z dvema zadetkoma odločili srečanje sebi v prid. Bregenzerwald je s tem potrdil nastop v končnici, za katero bodo hokejisti Slavije še kako trepetali. Odločitev, kdo bo odigral dodatno srečanje za zadnje mesto v končnici, bo padla jutri, ko Kalteren, ki je še kandidat za drugo mesto v skupini, gostuje v Mariboru. Bo Maribor zmogel do zmage, ki bi pomagala Založanom?

HK Triglav : HC Merano 3:5 
(1:0, 1:2, 1:3)

Strelci: 1:0 Vodnjov (Čimžar, 14.), 1:1 Kobler (Desmet, Kovac, 23.), 2:1 Zupan (Terlikar, 27.), 2:2 Cainelli (Faggioni, 31., SH1), 2:3 Plankl (Desmet, Faggioni, 47.), 2:4 (53.), 3:4 Zupan (56.), 3:5 (56.)

Srečanje v Kranju o potniku v končnico ni več odločalo, vendar pa je odločalo o končnih uvrstitvah v kvalifikacijski skupini in posledično tudi o skupni razvrstitvi. Zaradi težav na poti, so hokejisti Merana v Kranj pripotovali kasneje, zato se je tekma pričela z enourno zamudo. Kranjski Orli so bili odločeni poseči po zmagi in si zagotoviti tretje mesto. Napadalna in aktivna igra je prinesla nagrado in domači so po prvih dvajsetih minutah vodili za zadetek. V začetku drugega dela so gosti hitro izenačil, Kranjčani pa so vztrajali pri svoji igri in si ponovno priigrali prednost. Spodrsljaj ob igri domačih z igralcem več je pomenil izenačenje. Ekipi sta poravnani odšli na drugi odmor, v sedmi minuti nadaljevanja pa je gostom uspelo preiti v vodstvo in ga skozi zadnjo tretjino ne le zadržati, ampak tudi povečati. Italijanska ekipa si je na koncu zagotovila zmago z dvema zadetkoma prednosti, kar ji daje velike možnosti za končno tretje mesto v skupini.

Dva zadetka Anžeta Zupančiča nista bila dovolj za jeseniški uspeh

Dva zadetka Anžeta Zupančiča nista bila dovolj za jeseniški uspeh

VEU Feldkirch : Team Jesenice 6:4
(2:1, 2:2, 2:1)

Strelci: 0:1 Zupančič (Rajsar, Remar, 6.), 1:1 Grabher Mayer (Scheiber, Martin, 10.), 2:1 Romanenko (Fekete, 20.), 3:1 Tomasek (Colleoni, 21.), 4:1 Müller (Tomasek, 27.), 4:2 Dolinšek (Sodja, Lahajnar, 29.), 4:3 Zupančič (Remar, Sefič, 33., PP2), 5:3 Draschowitz (45.), 5:4 Rajsar (Manfreda, Remar, 46.) 6:4 Abaev (Colleoni, Fekete, 54., PP1)

Jeseničane je na zadnjem nastopu v kvalifikacijski skupini A čakalo gostovanje v Feldkirchu. Pred srečanjem je bilo jasno, da bo neposredni udeleženec končnice tista ekipa, ki bo zmagovalec tega obračuna. Jeseničani so pričeli bolje in hitro povedli, vendar so domači do konca prve tretjine prešli v prednost. Ta je po sedmih minutah nadaljevanja narasla že na tri zadetke, vendar so Jeseničani vztrajali in z borbenim pristopom znižali izid na zadetek zaostanka. V začetku zadnje tretjine so domači ponovno pobegnili na dva zadetka prednosti, a so gosti hitro izid ponovno znižali. V dinamični in napeti igri so se priložnosti vrstile na obeh straneh, več spretnosti pa so pokazali domači, ki so zmago in s tem tudi neposredno uvrstitev v končnico potrdila še s šestim zadetkom. Železarji imajo zagotovljen dodaten nastop za še edino prosto mesto v končnici, kdo bo njihov nasprotnik, pa bo znano po jutrišnjih obračunih.