Tekmovanje INL je v tem vikendu slovenskim klubom namenilo le sobotne nastope, Celje pa je celo ostalo brez nastopa. Spremljali smo lahko dva slovenska obračuna, v katerem so Mariborčani v tekmi polni zadetkov Blejcem vrnili za nedavni poraz, Jeseničani pa so na vročem kranjskem ledu še enkrat premagali Triglav. Slavija je bila na pragu polnega izkupička, iz Italije pa se vrača s točko osvojeno po loteriji kazenskih strelov.

 

Slavija se je na gostovanju v Gardeni enakovredno kosala z domačo ekipo. Srečanje je bilo v prvem in drugem delu polno prekrškov in izključitev, kar je napovedal že sam uvod v srečanje. Ob igri z igralcem več ekipi nista bili uspešni in ko je že vse kazalo, da se bo prva tretjina končala brez zadetkov, je napad Založanov z zadetkom zaključil Anže Dovič. Na žalost je veselje hokejistov Slavije trajalo vsega 12 sekund in na prvi odmor sta ekipi odšli s po enim zadetkom v mreži. Prva polovica druge tretjine je minila v disciplinirani igri s po eno izključitvijo na vsaki strani. Domači svoje priložnosti niso izkoristili, Slavija pa je preko Anžeta Doviča še drugič na srečanju povedla. Zadetek gostov je prinesel precej nervoze v nadaljevanju in serijske izključitve na obeh straneh. Posledično je bilo tudi igre zelo malo. Po nekaj sekundah uvoda v tretjo tretjino je Slavija zaigrala z igralcem več, kasneje pa je še enkrat zamudila podobno priložnost. Kazen je prišla dobrih deset minut pred iztekom rednega dela srečanja, ko so domači izid še enkrat poravnali. V zadnjih minutah tretje tretjine so se vrata za kaznovane igralce odpirala le Založanom, ki pa so se uspešno ubranili napadov domačih. Sledil je petminutni podaljšek, ki odločitve ni prinesel. Sledilo je izvajanje kazenskih strelov, kjer pa so bili uspešnejši domači in tudi nekoliko srečno odnesli še drugo točko.

Mariborski Lisjaki so željno pričakovali Blejce na svojem ledu. Želeli so se oddolžiti za nedavni poraz na Bledu in se s tem odlepiti od dna lestvice. Domača ekipa je bila skozi srečanje nevarnejša in aktivnejša, vendar so Blejci znali odgovarjati na pritiske Lisjakov. Mariborčani so v vodstvo prišli v osmi minuti, nato pa nasprotniku ponudili priložnost v igri petih proti trem. Ekipa Bleda tega ni izkoristila, je pa vseeno prišla do izenačenja v 18. minuti. Mariborčani so vztrajno iskali priložnost za vodstvo in jo dočakali v zadnji sekundi prvega dela. Tudi v drugem delu so bili Mariborčani nekaj boljši nasprotnik in to nadgradili z novim zadetkom, ki je pomenil dva zadetka naskoka. Vztrajna blejska ekipa pa ni potrebovala veliko za znižanje izida in je ekspresno hitro kaznovala prekršek domačih. Z uspešno igro v power playu so nadaljevali in lovili izenačenje. Imeli so kar štiri minute imeli igralca več na ledu, vmes tudi prednost dveh in to tudi izkoristili. Domači so še vedno delali preveč prekrškov, blejska ekipa pa ob koncu drugega dela in na začetku tretjega tega ni uspela izkoristiti. Lisjaki so to kaznovali in v manj kot dveh minutah dvakrat zatresli blejsko mrežo. Ponovno je prednost znašala dva zadetka, za zanimivih zadnjih deset minut pa je poskrbel blejski napad, ki je znižal zaostanek. Dobre štiri minute pred iztekom rednega igralnega časa so lisjaki spet pobegnili na prednost dveh zadetkov, a je Blejcem že po minuti igre uspelo izid spet znižati. V naslednji minuti so Mariborčani dosegli še svoj sedmi zadetek, nato pa srečanje pripeljali mirno do konca in svoje zmage.

Gorenjski ljubitelji hokeja so v majhni kranjski dvorani kar težko prišli do prostega mesta. Polna dvorana Zlato polje je priredila vzdušje, ki se za gorenjski derbi tudi spodobi. Ton navijanju je dajala navijaška skupina Triglava, kranjski orli pa so v srečanje krenili silovito. Že po nekaj sekundah je imel jeseniški vratar prvo priložnost za dokazovanje, že po minuti in pol pa je moral prvič v mrežo po plošček, ki ga je v gol pospravil Tadej Čimžar. Napadi domačih so se nato ustavili in prvi del ni bil pretirano zanimiv. A drugače je bilo v drugem delu, ki so ga domači ponovno začeli agresivno, vendar so to pot zadeli Železarji. V gneči pred golom je bil najbolj spreten Urban Sodja. Ob dveh jeseniških in eni domači izključitvi v nadaljevanju zadetkov ni bilo, bilo je pa kar nekajkrat vroče pred golom ene in druge ekipe. Zadnje minute drugega dela so bile zelo zanimive. Najprej je Železarjem uspel hiter protinapad, ki ga je z zadetkom kronal Aleš Remar, le nekaj za tem pa je bil po prodoru in backhand strelu uspešen še jeseniški kapetan Miha Brus. Orli so izid želeli hitro znižati in bili do konca druge tretjine nekajkrat zelo nevarni. Z agresivnostjo so nadaljevali tudi na začetku tretjega dela in backhand strel Jerneja Vodnjova je tekmo naredil ponovno odprto. Zadetkov v nadaljevanju ni bilo, priložnosti pa kar nekaj. Ob koncu se tudi kranjski poskus brez vratarja ni izšel in Jeseničani so prišli do svoje tretje zmage na gostovanju. Nekaj najbolj razburljivih trenutkov tekme si lahko ogledate v posnetku.

HC Ghardeina : HK Playboy Slavija 3:2 (1:1, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) – po kazenskih strelih
Strelec za Slavijo: Dovič (2)
HDK Maribor : HK MK Bled 7:5 (2:1, 1:2, 4:2)
Strelci za Maribor: Nemeček (2), Kovačič (2), Ferlež, Vinčec, Vučurevič
Strelci za Bled: Burazin Ta. (2), Zor (2),  Potočnik,

 

HK Triglav : Team Jesenice 2:3 (1:0, 0:3, 1:0)
Strelca za Triglav: Čimžar, Vodnjov
Strelci za Jesenice: Sodja, Remar, Brus

 

Videoposnetek tekme HK Triglav : Team Jesenice:
http://www.youtube.com/watch?v=akdFAbFM6ro