6. november 2016, San Sebastian – Zadnjo tekmo olimpijskih predkvalifikacj je pomlajena ženska reprezentanca odigrala proti gostiteljicam tokratnega turnirja, izbrani vrsti Španije. Slovenke, ki so že sicer na atlantsko obalo pripotovale samo s tremi napadi, so že včeraj izgubile eno igralko zaradi poškodbe kolena, pred današnjim obračunom pa sta se še dve ubadali z prebavnimi težavami. Kljub temu so naša dekleta v dvoboj krenile odločene, da se nasprotnicam postavijo po robu po svojih najboljših močeh.

Uvodnih dvajset minut so risinje začele odločno, vendar jih je kaj kmalu napaka v obrambi stala pete igralke na ledu, saj je bila zaradi zadrževanja nasprotnice za dve minuti izključena Katja Biščak. Naša “penalty kill” postava se je dobro upirala, a je na koncu morala priznati premoč domačink, ki so povedle z 1:0. Po prvem zadetku je zbranost v slovenskih obrambnih vrstah popustila in Španke so dobrih dvajest sekund kasneje zadele še v drugo, nato pa v naslednjih minutah še dvakrat in postavile visoko prednost štirih golov. V nadaljevanju so risinje le strnile vrste, ko je po podajah Sare Confidenti in Eve Dukarič pak dobila slovenska kapetanka Pia Pren, ki ga je spravila za hrbet španske čuvajke mreže.

Odmor in posvet v garderobi je našim dekletom dobro del, saj so v drugem delu pokazale precej bolj disciplinirano igro v obrambi, posledično pa tudi kar nekaj priložnosti v napadu. Najlepšo je ponovno imela kapetanka Pia Pren, ki je pak poslala le par centimetrov previsoko in zadela prečko, ki je rešila špansko izbrano vrsto pred novim zadetkom. Na zadnji odmor sta ekipi tako odšli z rezultatom iz prvega dela.

Podobna zgodba se je nadaljevala v zadnji tretjini. Kljub še petemu zadetku v slovenski mreži, so si  Slovenke ustvarile kar nekaj priložnosti pred golom nasprotnic. V tem delu se je ponovno poznala kratka slovenska klop, nekoliko pa je risinje spremljala športna smola, saj pak nikakor ni hotel v španski gol.

S končnim rezultatom 5:1 in še tretjim porazom so Slovenke zasedle četrto mesto, medtem ko so se v nadaljni krog kvalifikacij uvrstile hokejistke Italije.

Španija – Slovenija 5:1 (4:1, 0:0, 1:0)

1:0 – Merino (Abrisqueta V., Munoz), 4’
2:0 – Abrisqueta L. (Merino, Senac, Gomez), 4’
3:0 – Munoz (Danielsson L., Danielsson S.), 9’
4:0 – Merino (Alvarez, Abrisqueta L.), 13’
4:1 – Pren (Dukarič, Confidenti S.), 16’
5:1 – Villar (Abrisqueta V., Moreno), 46’

Streli: Španija 30 (10, 11, 9); Slovenija 26 (10, 8, 8)
Kazni: Španija 10 (2, 4, 4); Slovenija 8 (4, 2, 2)

SLOVENIJA: Confidenti I./Dukarič P., Confidenti S., Dukarič E., Pren, Breznik, Porekar, Lončar, Strniša, Biščak, Svetina, Pazlar, Bizjak, Merc, Kenig, Golob; Trener: Franc »Aci« Ferjanič

Fotogalerija