V tretjem krogu drugega dela lige EBEL so hokejisti Telemacha Olimpije po napeti tekmi izgubili tekmo v Innsbrucku in padli na zadnje mesto lestvice.

Za Zmaji je pomemben obračun, zmaga bi namreč povečala možnosti pri boju za uvrstitev v končnico, a se napeta tekma na koncu ni končala po željah Ljubljančanov. Da je bil obračun resnično izenačen, dokazuje tudi podatek, da sta si obe ekipi pripravili po 32 strelov na nasprotnikova vrata. Domačini so tekmo bolje začeli, saj so v 59. sekundi igre prišli do vodstva. Med strelce se je vpisal Justin Donati. V 7. minuti je Miha Verlič poskrbel za izenačenje, Justin Donati pa je ob igralcu več v 14. minuti znova zatresel mrežo Olimpije. V drugi tretjini je prišlo do preobrata. Verlič je udaril še drugič in na semaforju je bilo znova izenačeno. Gal Koren je v 37. minuti poskrbel za preobrat, Morski psi pa so še v isti minuti ob igralcu več prišli do izenačenja. V zadnjem delu igre so bili uspešnejši in srečnejši domači, zmagoviti zadetek je dosegel Jeff Ulmer, ki je sezono začel pri Olimpiji.

 

Innsbruck : Telemach Olimpija 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)

 

Strelci: 1:0 J. Donati (Malik, T. Donati, 1.),1:1 Verlič (Hebar, Grahut, 7.), 2:1 J. Donati (Malik, T. Donati, 14., PP1), 2:2 Verlič (Ross, Mušič, 33., PP1), 2:3 Koren (LaPlante, MacAulay, 37.), 3:3 Salazar (J. Donati, T. Donati, 37., PP1), 4:3 Ulmer (J. Donati, Salazar, 53.)