Slovenska mlada hokejska reprezentanca je suvereno opravila preizkus pred nastopom na svetovnem prvenstvu. Po nekaj uvodnih težavah, so v nadaljevanju stopnjevali ritem in na koncu zabeležili visoko zmago.

Uvod v srečanje je pripadel domači reprezentanci. Hrvati so nekajkrat poskusili s strelom presenetiti slovenskega čuvaja mreže Tomaža Trelca, zadeli pa so tudi vratnico. Po dobrih treh minutah pa se je razmerje moči pričelo obračati v korist Slovenije. Sicer se poskus ob igri z igralcem več ni izšel po načrtih, vendar so mladi risi postajali vse nevarnejši. Tudi ob igri z igralcem manj se ni poznal igralski primanjkljaj na ledu. Še več, naši mladi hokejisti so bili bližje zadetku. Vse do konca prve tretjine so Slovenci stiskali obroč okoli hrvaškega gola. Domača reprezentanca ni našla recepta za agresivne rise, katerih streli pa niso bili najbolj natančni. Zato se izid v prvem delu ni spremenil.

Tudi v drugi tretjini so domači hokejisti pričeli enako agresivno, kot v prvem delu. Na roko jim je šla tudi izključitev na strani nasprotnika, vendar Slovenci niso dovolili Hrvatom, da bi poskušali s streli v obdobju številčne premoči. Po izteku kazni našemu igralcu pa je na ledu dominirala slovenska izbrana vrsta. Hrvati so se vse večkrat zatekali h prekrškom. A podobna darilca so lahko voda na mlin nasprotnika in tako je tudi bilo. Slovenci so izkoristili power play, z nekoliko zvitim strelom pa se je prvi proslavil Jure Sotlar. Sledilo je pravo obleganje hrvaških vrat, ki tudi po več minut niso prišli iz svoje tretjine. Domače je med živimi uspel držati le vratar Krešimir Tomljenovič, ki pa vseh pritiskov ni zmogel odbiti. Projektil branilca Miha Logarja je končal v mreži in poplačal trud ekipe skozi ves drugi del. Ob koncu so risi izpeljali še izredno akcijo. Čas je kazal že skoraj konec druge tretjine, ko je Luka Petelin z izredno podajo iz igre vrgel dva branilca domače reprezentance. Plošček je prišel do Nika Trudna, ki je omedel zgornji levi kot vrat hrvaške reprezentance. To mu je uspelo le kakšen trenutek pred piskom sirene. Tako so Slovenci na drugi odmor odšli z lepo prednostjo. Trener Gorazd Drinovec je približno na polovici srečanja dal priložnost v vratih še drugemu vratarju Žanu Usu.

Vratarja Trelc in Us sta si izmenjala polovico igralnega časa

Zadnja tretjina se je nadaljevala tam, kjer se je druga končala. Mladi risi so pritisnili na gol domačih. Hitro so izsilili prekršek, ki ga je z zadetkom kaznoval Luka Kalan. Po nekaj podajah okoli hrvaških vrat je sledila hitra kombinacija, končno podajo za gol pa je prispeval kapetan Gregor Koblar. Igra se je še naprej odvijala v eni smeri, vendar je v golu blestel hrvaški vratar. Nato pa je stvar v svoje roke vzel Miha Pesjak. Kakšen korak ali dva preko modre črte je sprožil močan in natančen strel, ki je končal v mreži. Slovenci so se nekoliko sprostili in manj agresivno napadali, pika na i prepričljivi zmagi pa je dal Miha Pesjak, ki je minuto pred koncem dosegel še šesti slovenski zadetek.

Na koncu dvoma o zmagovalcu ni bilo

Hrvaška : Slovenija 0:6
(0:0, 0:3, 0:3)

Zagreb, velesejemska dvorana. Gledalcev: 150. Sodniki: Krčelič, Piragič, Grozaj (vsi Hrvaška), Černe (Slovenija).

Strelci: 0:1 Sotlar (Stan, 27., PP1), 0:2 Logar (Koblar, Kalan, 39.), 0:3 Truden ( Petelin, 40.), 0:4 Kalan (Koblar, Oberstar, 43., PP1), 0:5 Pesjak (Sotlar, Humar, 50.), 0:6 Pesjak (Podrekar, 59.)

Kazenske minute: Hrvaška 12 (2, 6, 4), Slovenija 6 (2, 2, 2)
Streli na gol: Hrvaška 19 (7, 4, 8), Slovenija 44 (13, 16, 15)