Mlada slovenska hokejska reprezentanca je zaključila turnir v sosednji Italiji z visoko zmago proti Madžarski. Po dveh tesnih porazih se je našim mladim risom odprlo tudi v napadu. V seriji zadetkov uspeh ni izostal, ne glede na izid, pa je turnir v Italiji dober pokazatelj moči reprezentance, katero že čez en mesec čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Franciji.

Slovenski mladi hokejisti to pot nasprotniku niso dovolili veliko igre. Boljši so bili v vseh elementih igre, v slovenskih vratih pa je bil zelo razpoložen Kranjčan Žan Us. Risi so izredno uspešno izkoriščali priložnosti ob igri z igralcem več, skozi srečanje pa so igrali zelo poletno. Že uvod v srečanje je pokazal, kdo bo gospodar na ledeni ploskvi. Napadi proti vratom Madžarske so se vrstili eden za drugim, obramba nasprotnika pa je prvič klonila v peti minuti, ko je zadel Luka Kalan. Le nekaj kasneje je Luka Oberstar povišal prednost slovenske reprezentance, manjša napaka pa je nasprotniku ponudila priložnost za znižanje izida. Za Madžare je zadel Peter Gagyor. Po uspešnem branjenju z igralcem manj risi nasprotnika niso več pustili blizu svojih vrat. Izid se v prvem delu ni več spremenil.

Druga tretjina se je pričela podobno kot prva. Agresivni Slovenci so premoč na ledu kronali z novim zadetkom, katerega strelec je bil Nik Humar. Ob izključitvi našega napadalca so Madžari spet ujeli priključek in znižali na vsega gol zaostanka. Slovenska napadalna igra je na nasprotniku puščala posledice, ki so se zatekali k prekrškom. To pa so spretno izkoriščali naši mladi hokejisti, ki so v vsega štirih minutah dosegli tri zadetke in nasprotniku pobegnili na neulovljivo prednost. Strelci so bili Luka Kalan, Nik Humar in Nik Truden, vsi trije zadetki pa so bili doseženi ob igri z igralcem več.

Visoka prednost Slovencev ni uspavala. Vedno neugodni Madžari so bili razbiti. Slovenci so bili še vedno napadalni in željni zadetkov, polom Madžarske pa je preprečil vratar Oliver Agoston. Vztrajni risi niso popuščali vse do konca in to se je obrestovalo. Ob prednosti igralca več je svoj tretji zadetek na tekmi prispeval Luka Kalan, vsega 5 sekund pred koncem srečanja pa je končni izid postavil Miha Pesjak.

Slovenija : Madžarska 8:2
(2:1, 4:1, 2:0)

Pontebba, dvorana Pala Vuerich. Sodniki: Rebeschin, Calligaro, Basso.

Strelci: 1:0 Kalan (Koblar, Pesjak, 5.), 2:0 Oberstar (Petelin, Sotlar, 9.), 2:1 Gagyor (Domotor, Hamvai, 11.), 3:1 Humar (Truden, 26.), 3:2 Kocsis (Vincze, 30., PP1), 4:2 Kalan (Pesjak, 34., PP1), 5:2 Humar (Sotlar, Truden, 35., PP1), 6:2 Truden (Sotlar, 38., PP1), 7:2 Kalan (Planko, 57., PP1), 8:2 Pesjak (Kalan, Logar, 60., PP1)

Kazenske minute: Slovenija 8 (2, 2, 4), Madžarska 14 (0, 8, 6)
Streli na gol: Slovenija 50, Madžarska 28

Slovenija: Us, Koren, Škrjanec, Humar, Planko, Kozar, Logar, Pesjak, Sotlar, Kastelic, Kalan, Potočnik, Koblar, Uduč, Stan, Petelin, Zupan, Oberstar, Truden, Snoj, Židan. Trener: Gorazd Drinovec.