Slovenska ženska hokejska reprezentanca je odigrala dve prijateljski tekmi proti Hrvaški. Pred domačimi navijači je zmagala s 5:1, medtem ko je v Zagrebu izgubila po podaljšku (2:3).

Ženski izbrani vrsti Slovenije in Hrvaške sta se pomerili zadnji konec tedna. Risinje so obe tekmi odigrale oslabljene, brez šestih nosilk igre, tako da so priložnost dobile tudi nekatere mlajše igralke. Prva tekma je bila odigrana v Zalogu, Slovenke pa so tekmo dobile zanesljivo s 5:1.

V vodstvo je slovensko izbrano vrsto popeljala v peti minuti Sara Confidenti, na 2:0 je v 17. minuti povišala Maja Leben. Nasprotnice so še pred koncem prvega dela igre znižale na 1:2, ko so bile uspešne v power-playu. Druga tretjina je bila odlična, Slovenija je dosegla tri zadetke, prejela pa ni nobenega. Med strelke so se vpisale Urša Pazlar, Ana Marija Golob in Eva Dukarič. V zadnji tretjini zadetkov ni bilo.

Urša Pazlar (1280 x 960)

Urša Pazlar je dosegla gol na obeh tekmah.

Dan zatem je bil odigran nov obračun, tokrat so se veselile Hrvatice. Te so v četrti minuti najprej zapravile kazenski strel, v 14. minuti pa prišle do vodstva. Za izenačenje je poskrbela Sergeja Zrimšek. V drugi tretjini zadetkov ni bilo, v zadnjem delu igre pa so Slovenke povedle, zadetka se je veselila Urša Pazlar. Risinje bi lahko povedle z dvema goloma razlike, v 56. minuti je imela na voljo kazenski strel Irena Kraner, ki pa je zadela vratnico. Kazen je sledila v obliki izenačenja, do katerega je prišlo vsega 20 sekund pred piskom sirene. S tem je Hrvaška izsilila podaljšek, v katerem je prišla do zmage.

To je bil sicer prvi zbor ženske reprezentance, ki jo vodita Aci Ferjanič in Boštjan Kos, v sezoni.

Slovenija : Hrvaška 5:1 (2:1, 3:0, 0:0)
Zalog, Dvorana v Zalogu, sodnik Črne.

Strelke: 1:0 Confidenti (5.), 2:0 Leben (Rovšnik, 17.), 2:1 Matić (Smolec, Filipec, 19., PP1), 3:1 Pazlar (Kraner, Beribak, 29.), 4:1 Golob (Bučar, 34.), 5:1 Dukarič (Confidenti, 38.)

Kazenske minute: Slovenija 12, Hrvaška 4.

Hrvaška : Slovenija 3:2 (1:1, 0:0, 1:1, 1:0) – po podaljšku
Zagreb, Velesejem, sodnik Krčelić, Metzinger, Žibret.

Strelke: 1:0 Matić (Filipec, Smolec, 14., PP1), 1:1 Zimšek (Beribak, Kraner, 18., PP1), 1:2 Pazlar (Kraner, 43.), 2:2 Smolec (Filipec, 60.), 3:2 Krušelj Posavec (Smolec, Filipec, 61.)

Kazenske minute: Hrvaška 6, Slovenija 10.

Postava Slovenije:
Vratarki:
  Confidenti Ines, Globočnik Špela
Branilke:  Zimšek Sergeja, Bučar Nuša, Lončar Nina, Usnik Patricija, Mrak Katja in Biščak Katja
Napadalke: Confidenti Sara, Dukarič Eva, Pazlar Urša, Kraner Irena, Beribak Patricija, Rovšnik Urška, Leben Maja, Strniša Pija, Golob Ana Marija, Pisnik Sofija, Merc Pia in v nedeljo še Lepir Tamara.