11. februar 2016, Bled – Mladi risi do 18 let na prvi tekmi mednarodnega turnirja v sklopu priprav na aprilsko svetovno prvenstvo v Asiagu niso ponovili uspeha z včerajšnje pripravljalne tekme, saj so v medsebojnem obračunu s francoskimi petelini tesno izgubili z 1:2.

V prvem delu srečanja so se slovenski hokejisti kar dvakrat uspešno obranili z igralcem manj, kljub temu, da so gostje proti slovenski hobotnici Luki Sotlarju sprožili dvakrat več strelov, ko pa so jih slovenski hokejisti na francoski gol.

V drugem delu sta bili ekipi po števili strelov dokaj izenačeni, nobeni pa ni uspelo izkoristiti številčne premoči na ledu, ki sta ju imeli vsaka po eno. Vendarle je Francozom uspelo streti slovensko obrambo v 37. minuti srečanja in prevzeti vodstvo.

V zadnjem delu srečanja so slovenski reprezentanti so prvo priložnost za izenačenje dobili že tako na začetku, a pri tem niso bili uspešno. Nova priložnost je sledila na polovici tretjine, katero je že po slabih dvajsetih sekundah izkoristil Jaka Šturm, ob podaji Nejca Voha in Roka Kapela. Francoski hokejisti so štiri minute pred koncem ponovno zadeli slovensko mrežo in postavili končni izid tekme 1:2.

Fotogalerija utrinkov s tekme (foto: ice-hockey.today)

Slovenija – Francija 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

0:1 – 36:56 Pierre (Cantagallo)
1:1 – 51:20 Štrum (Voh, Kapel)
1:2 – 55.24 Bougro (Addamo)

Kazni SLO 8 (4,2,2); FRA 8 (0,2,6).