V Beljaku sta se pomerili zadnjeuvrščeni ekipi v ligi EBEL. Zmaga je ostala doma, saj je VSV s 3:2 ugnal Telemach Olimpijo.

VSV Beljak : Telemach Olimpija 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
Beljak, gledalcev 2.991, sodniki Erd, Gebei – glavna sodnika, Johnston in Nemeth – linijska sodnika.

Strelci: 1:0 Unterluggauer (Krog, Fortier, 18., PP1), 2:0 Lammers (42., SH1), 2:1 Ropret (Sotlar, Hočevar, 43.), 3:1 Haydar (Krog,  Unterluggauer, 53., PP1), 3:2 White (Bishop, Medvec, 60.).

Kazenske minute: VSV Beljak 10, Telemach Olimpija 8 minut.

Zmaji so v tej sezono prvo zmago v ligi EBEL dosegli prav proti Beljaku, ki pa se je tokrat uspel maščevati. Predvsem so uspeli izkoristiti igralca več na ledu, kar pa na drugi strani Olimpiji ni uspelo. V prvi tretjini je bilo potrebno čakati na prvi zadetek do 18. minute, ko je bil ob igralcu več na ledu natančen Gerhard Unterluggauer. V drugem delu igre se mreži nista zatresli. V zadnji tretjini so Zmaji krenili po izenačenje, imeli igralca več na ledu, kar pa niso znali izkoristiti. Celo več, domači hokejisti so bili uspešni ob igralcu manj. Med strelce se je vpisal John Lammers. Sledil je hiter odgovor gostov, ko je na 1:2 znižal Anže Ropret. V 53. minuti pa so domači znova prišli na +2, v power-playu je zadel Darren Haydar. Zmaji so ob koncu poizkusili tudi s šestimi igralci na igrišču in brez vratarja, a do konca le še znižali zaostanek. Sekundo pred iztekom srečanja je zadel Matt White.

Foto: Drago Cvetanovič