Slovenska ženska hokejska reprezentanca je s porazom začela svetovno prvenstvo divizije 2, skupina A, ki se je začelo v Aucklandu na Novi Zelandiji. Na uvodni tekmi prvenstva so bile boljše Madžarke. 

Madžarska reprezentanca je poleg Italijank, ki so s 5:2 odpravile Avstralijo, ena od večjih favoritov za prvo mesto na turnirju na Novi Zelandiji, kar so naše vzhodne sosede tudi dokazale. Že v prvi tretjini so ob slabi igri risinj povsem zagospodarile na ledeni ploskvi ter s petardo praktično že odločile zmagovalke. Slovenke so se žal zbudile in boljše začele igrati šele na polovici tekme (ob zaostanku z 0:7 je Hedviko Korbar v golu zamenjala Ines Confidenti), a takrat je bil zaostanek že previsok. Madžarke so prišle do zaslužene zmage, častni zadetek za risinje pa je v tretji tretjini dosegla Pia Pren.

Jutri (oz. danes ponoči) se bodo naša dekleta na drugi tekmi turnirja borile s Poljakinjami, s katerimi so septembra lani na kvalifikacijah za olimpijske igre izgubile po kazenskih strelih.

Madžarska – Slovenija 9:1 (5:0, 3:0, 1:1)

Auckland – Botany. 60 gledalcev. Sodnice: Utsumi (Japonska), Boyle (Kanada) in Thomasen (Nova Zelandija).

Strelke: 1:0 Medgyes (Gasparics, 2.), 2:0 Medgyes (10.), 3:0 Dettrich (Kiss, Ungar, 15.), 4:0 Huszak (Brgles, Gasparics, 16.), 5:0 Huszak (Kiss-Simon, 19., PP1), 6:0 Medgyes (Szalaby, 22.), 7:0 Trencsenyi (25.), 8:0 Gasparics (33.), 8:1 Pren (Deisinger, Biščak, Szlaby, 45.), 9:1 Huszak (Szlaby, 45.).

Kazenske minute: Madžarska 10, Slovenija 6.

Reprezentanca Slovenije

Vratarki: Hedvika Korbar in Ines Confidenti

Branilke: Nadja Vakaričič, Mojca Duh, Metka Manfreda, Nina Lončar, Patricija Usnik, Suzana Hafner

Napadalke: Pia Pren, Tea Lahajnar, Laura Deisinger, Sergeja Zimšek, Irena Kraner, Ina Prezelj, Tamara Lepir, Ana Pršina, Urša Pazlar, Eva Dukarič, Kaja Zajfrid, Katja Biščak

Selektor: Aci Ferjanič

Barbara Kavčič