SP, DIvizije II, skupina A za ženske
Avtor: Barbara Javornik
Fotografija: Denis Zelnik

 

Tretji tekmovalni dan Svetovnega prvenstva v hokeju na ledu za ženske so se soočile reprezentantke Slovenije in Madžarske. Slednje so dominirale celotno prvo tretjino. V šesti minuti se je izkazala Zsofia Jokai-Szilagyi, ki je zadela po podaji  Nore Brgles. Prvo pravo priložnost so Risinje imele že nekaj sekund po zadetku Madžark, ko je Nadja Vakaričič žal neuspešno streljala na gol. V 14. minuti je za Madžarsko reprezentanco ponovno zadela Zsofia Jokai-Szilagyi po podaji Franciske Kiss-Simon. Ista igralka je v 17.minuti zadela svoj tretji gol na podajo Tifani Horvath. V 18. minuti so Madžarke zadele še četrtič, in sicer Medgyes Dorottya, po podaji Nore Brgles in Kitti Trencsenyi. Zadnji dve minuti so imele Risinje na ledu igralko več, vendar priložnosti niso izkoristile. 23 sekund pred koncem prve tretjine je bila izključena Tamara Lepir.

 

V drugi tretjini so Madžarke nekoliko popustile, igra ni bila tako zavzeta kot v prvi tretjini. Zapravile so ogromno priložnosti, težave pa jim je povzročala tudi dobro razpoložena vratarka Slovenije Ines Confidenti. Tri minute pred koncem druge tretjine so Madžarke s sijajno akcijo svojo prednost povišale na 5 proti 0. Zadela je Fanni Gasparics po podaji Tifani Horvath in Franciske Kiss-Simon.

V zadnji tretjini je dobro priložnost imela kapetanka Metka Manfreda, ki je zadela vratnico… v 50. minuti so Madžarke ponovno zadele, tokrat je bila uspešna Huszak Alexandra, na podajo Gasparics Fanni. Že čez nekaj trenutkov so v sedmo bile uspešne z golom Kitti Trencsenyi, po podaji Dorottoye Medgyes in Nore Brgles. Vratarka Ines Confidenti se je ponovno izkazala z dobrimi obrambami številnih strelov na gol. V zadnji minuti so Madžarke postavile dokončen rezultat 8 proti 0, gol je zadela Alexandra Huszak, po podaji Fanni Gasparics in Monike Molnar.

 

Lestvica po tretjem dnevu tekmovanja

Pos. Team GP W L +/- GDF Pts
1 Severna Koreja 3 3 0 19/6 +13 9
2
Madžarska
3 2 1 15/5 +10 6
3 Avstralija 3 2 1 10/5 +5 6
4 Nova Zelandija 3 2 1 10/11 -1 6
5 Slovenija 3 0 3 4/15 -11 0
6 Hrvaška 3 0 3 2/18 -16 0

Več statistik si lahko ogledate na povezavi >>> IIHF < <<

.