8. september 2016, Pariz – Na polletnem kongresu Mednarodne hokejske zveze (IIHF), ki te dni poteka v francoski prestolnici, so določili gostitelje še treh mednarodnih tekmovanj v prihajajoči sezoni, ki so ostala odprta s spomladanskega rednega letnega srečanja IIHF v Moskvi.

Dve prvenstvi izmed omenjenih bosta predstavljali tudi svojevrsten test za prihodnje zimske olimpijske igre Pjongčang 2018, saj bosta, na željo korejske hokejske zveze, potekali v hokejskem centru Gangneung, ki bo eno izmed dveh prizorišč olimpijskih hokejskih tekmovanj, kjer bodo februarja 2018 nastopili tudi slovenski risi.

Poleg svetovnega prvenstva v kategoriji do 18 let v Diviziji II Skupine A, bo tako v Koreji potekalo še žensko svetovno prvenstvo Divizije II Skupine A, kjer bo nastopila tudi slovenska ženska izbrana vrsta. Slovenske risinje se bodo tako od 2. do 8. aprila 2017 v omenjeni skupini pomerile z reprezentancami Avstralije DLR Koreje, Koreje, Nizozemske in Velike Britanije.

Hokejska tekmovanja na olimpijadi Pjongčang 2018 bodo potekala v hokejskem centru Gangneung z 10.000 sedeži ter hokejskem centru Kwangdong s 6.000 sedeži.