13. februar 2018, Gangneung – Slovenska olimpijska hokejska reprezentanca, ki je pred štirimi dnevi prispela v južnokorejski Pjongčang na prizorišče XXIII. olimpijskih iger, je dan pred začetkom tekmovanj v moški konkurenci stopila pred medije ter predstavila opravljene priprave in svoja pričakovanja na tokratnih igrah.

Rise tako jutri ob 13:1o po slovenskem času čaka prvi nasprotnik na tokratnih olimpijskih igrah – reprezentanca ZDA, s katero se je Slovenija v petindvasetih letih pomerila skupno petkrat, nazadnje na olimpijskih igrah v Sočiju.

V slovenskem taboru ni večjih težav s poškodbami, fantje se počutijo dobro, vzdušje v ekipi je zelo pozitivno, je pa pred metom prvega ploščka pričakovano nekaj pozitivnega vznemirjenja. Na današnji novinarski konferenci selektor Kari Savolainen sicer še ni želel razkriti postave za prvo tekmo. “Dan pred tekmo še ne bom razkril postave. Vsak, ki sledi našim treningom, lahko sicer ugotovi, kako in kaj,” je dejal slovenski strateg, ki ostaja skrivnosten tudi glede izbire čuvaja slovenske mreže na prvem obračunu. Več bo znanega po jutrišnjem dopoldanskem treningu.

“Vse poteka normalno, zadovoljni smo v vasi in na treningih. Prepričan sem, da so nas prvi nasprotniki že malo preučili. Tekma bo zanimiva, saj so kar močni. Pravi izziv bo, kako se prilagoditi na njihovo hitrost, ki je njihovo najmočnejše orožje. Poleg tega je včasih celo težje igrati, če so v postavi igralci, ki sicer ne bi dobili priložnosti. Tako da pomanjkanje NHL igralcev za nas ne bo prednost,” je še dejal.

Slovenska izbrana vrsta se bo za jutrišnjo tekmo iz hokejskega centra Gangneung z 10.000 sedeži preselila v dvorano Kwandong s 6.000 sedeži, kjer sicer že nekaj dni poteka ženski hokejski turnir.