3. april 2017, Gangneung – Medtem ko so se slovenski ljubitelji hokeja v domovini spravljali k počitku, pa se je na drugem koncu sveta slovenska ženska reprezentanca že prebujala v nov dan. Včerajšnji poraz proti domačinkam je v celoti pozabljen, misli pa so se že usmerjale k novi nalogi, današnji tekmi proti reprezentanci Avstralije. Za dokončen preklop na novo nalogo je poskrbel dopoldanski trening, katerega je strokovni štab slovenske izbrane vrste lahko izpeljal v polni zasedbi, saj so dekleta prejšnji dan vendarle dobile manjkajočo opremo. Omenjeno je vsekakor pozitivno vplivalo na razpoloženje v našem taboru in upati je, da bo to prišlo do izraza tudi na drevišnji tekmi.

Obračun z Avstralijo bo, tako kot tudi dopoldanski trening, potekal v hokejskem centru Gangneung, osrednjem prizorišču moških hokejskih tekmovanj na zimskih olimpijskih igrah februarja prihodnje leto. Risinje, ki ostale štiri tekme svetovnega prvenstva igrajo v “manjši” dvorani olimpijskega hokejskega centra Kwandong, bodo tako danes preizkusile še objekt, v katerem bomo lahko naslednje leto na tekmovanju najboljših športnikov sveta spobujali tudi slovenske rise.

Avstralija je znan nasprotnik naših deklet, saj so se s hokejistkami iz “dežele tam spodaj” doslej pomerile največkrat; v sedmih medsebojnih obračunih so bile boljše dvakrat. Avstralska izbrana vrsta se je z zmago na lanskem svetovnem prvenstvu Dvizije II-B uvrstila v skupino, kjer nastopajo tudi slovenske hokejistke. O tem, da bo naša izbrana vrsta pod taktriko glavnega trenerja Acija Ferjaniča nocoj šla na zmago, sploh ni dvoma.