2. april 2017, Gangneung – Slovenska ženska izbrana vrsta je v zgodnjih jutranjih urah po lokalnem času prispela v 8.625 kilometrov oddaljeno južnokorejsko obalno mesto Gangneung, prizorišče svetovnega prvenstva divizije II-A; februarja prihodnje leto, pa tudi eno izmed prizorišč zimskih olimpijskih iger.

IMG_0709

Osemindvajseturna pot našim dekletom ni mogla vzeti optimizma in dobre volje, zato pa je ob pristanku v Seulu razpoloženje v slovenskem taboru pokvarila informacija, da sta na letališču v Dohi ostali torbi z opremo dveh slovenskih napadalk. In kot pravi ljudski rek: “kadar ima hudič mlade, jih ima veliko”, je v eni izmed torb ostala še vratarska čelada. Strokovni štab je tako večino noči in današnje dopoldne, poleg priprav na večerno tekmo, poskušal rešiti nastalo situacijo.

IMG_0594_resize

Dopoldanski trening je zatorej potekal v nekoliko okrnjeni izvedbi, namenjen je bil v prvi vrsti spoznavanju z dvorano Kwangdong, ledom in drugimi pogoji za igranje. Samo upamo lahko, da bo manjkajoča oprema prišla v Gangneung še preden bodo slovenska dekleta morala zvečer stopiti na led.

IMG_0687_resize

Sicer pa risinje pričakujejo zahtevno tekmo, saj jim bodo nasproti stale domačinke, reprezentanca Južne Koreje. Slednja se intenzivno pripravlja, krepi igralski in trenerski kader že zadnjih nekaj let, vse odkar je bil Pjongčang izbran za gostitelja triindvajsetih zimskih olimpijskih iger. V prid nasprotnicam govori tudi dosedanja medsebojna statistika, saj so bile južnokorejske hokejistke doslej boljše na treh od skupno štirih medsebojih obračunov. Vendar pa imajo naša dekleta na svoji strani srčnost in borbenost, ki jo znajo pokazati, kadar je to potrebno.

Verjamemo, da bo temu tako tudi drevi!