21. maj 2017, Köln – Slovenska moška hokejska reprezentanca bo v sklopu priprav na naslednje svetovno prvenstvo Divizije I Skupine A, ki bo od 22. do 28. aprila 2018 potekalo v Budimpešti, odigrala najmanj štiri pripravljalne tekme.

Ob robu letnega kongresa Mednarodne hokejske zveze (IIHF), ki te dni poteka v Kölnu, je Hokejska zveza Slovenije z avstrijsko in južnokorejsko hokejsko zvezo sklenila dogovor o medsebojnih prijateljskih tekmah. Slovenska izbrana vrsta bo tako 13. in 15. aprila 2018 prekrižala palice z reprezentanco Južne Koreje, ki si je za eno izmed svojih pripravljanih baz pred svetovnim prvenstvom elitne divizije na Danskem izbrala Bled. Drugi dve pripravljalni tekmi bodo risi 5. in 19. aprila 2018 odigrali s svojimi starimi znanci, ekipo Avstrije, ki se je letos prav tako ponovno uvrstila v najvišjo divizijo svetovnega hokeja.

Bodo pa slovenski hokejisti, na podlagi lani sklenjenega dogovora Belorusije, Francije, Latvije in Slovenije o večletnem sodelovanju pri organizaciji mednarodnih turnirjev moških članskih reprezentanc, v času reprezentančnega premora novembra letos odpotovali v Francijo, ki bo gostila turnir iz niza Euro Ice Hockey Challenge.

Dogovarjanja o morebitnih drugih pripravljalnih tekmah slovenske članske izbrane vrste pred svetovnim prvenstvom še potekajo, kakor tudi pogovori o pripravljalnih tekmah pred nastopom slovenske reprezentance na Olimpijskih igrah Pjongčang 2018. Slednje bo mogoče določiti, ko bo dokončno znana odločitev o morebitnem sodelovanju igralcev iz NHL na olimpijskem hokejskem turnirju.

Udeleženci letnega kongresa IIHF pa so preliminarno določili tudi termine tekem moškega in ženskega olimpijskega hokejskega tekmovanja, pri čemer so, v povezavi s televizijskimi prenosi, mogoče še določene spremembe v primeru že omenjenega dogovora o nastopu igralcev NHL v Pjongčangu.

Slovenija, ki bo nastopila v Skupini B skupaj z ZDA, Rusijo in Slovaško, naj bi v prvem delu turnirja igrala tekme po naslednjem razporedu:

Četrtek, 15.2.2018
16:40 ZDA – Slovenija
21:10 Slovaška – Rusija

Petek, 16.2.2018
21:10 Rusija – Slovenija
21:10 ZDA – Slovaška

Nedelja, 18.2.2018
12:10 Rusija – ZDA
16:40 Slovenija – Slovaška

*Vse tekme bodo potekale v osrednji hokejski dvorani – Gangneung Hockey Centre, z izjemo tekme ZDA – Slovaška, ki naj bi bila odigrana v Kwandong Hockey Centre.
** Vsi časi so lokalni. (CET + 8)