Japonska – Slovenija 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Streli na gol: 22:26 (7:10, 10:7, 5:9)
Kazenske minute: 14:12 (4:2, 8:4, 2:6)
Strelci: 0:1 SLO Logar; Stan, Pem 40. PP1, 0:2 SLO Snoj; Drozg 54., 0:3 SLO Drozg; Snoj, Repe 55. PP1, 1:3 JAP Kudo; Sasaki, Ueno 58. PP1, 2:3 JAP Nakaguchi; Terao 60.

Slovenska mladinska reprezentanca do 18 let je v slovaškem Pieštanyju prišla do prve in zelo pomembne zmage. Na uvodni tekmi prvenstva so se pomerili proti izbrani vrsti Japonske in na koncu slavili s 3:2.

Prva tretjina je postregla z dokaj izenačeno tekmo in na obeh straneh smo lahko videli nekaj lepih priložnosti, vendar sta čuvaja mreže Trelc pri Sloveniji in Sato pri Japonski ohranila svojo mrežo nedotaknjeno.

Tudi druga tretjina se je začela podobno kot prva. Na obeh straneh smo lahko videli dokaj neučinkovito igro ob igri z igralcem več, saj so imeli Japonci do konca druge tretjine trikrat igralca več, Slovenija pa celo petkrat pa ni bilo zadetka. To se je spremenilo ob samem zaključku druge tretjine, ko je bil le 17 sekund pred koncem izključen japonski igralec Hirano. Mladi Risi so hitro uspeli splesti mrežo okoli japonskega gola in po lepih podajah Pema in Stana je streljal Logar in končno zadel ter popeljal Slovenijo v vodstvo z 1:0. Gol je padel 11 sekund pred koncem druge tretjine in po le šestih sekundah igre z igralcem več.

V tretji tretjini smo prvi gol videli v 14. minuti, oziroma v 54. minuti tekme, ko sta Drozg in Snoj uprizorila lepo akcijo in po podaji Drozga je Snoj premagal Sata. Le nekaj sekund za tem je bil po prekršku izključen Suzuki in Slovenija je ponovno imela igro z igralcem več. Po minuti igre je v 55. minuti Drozg po podaji Repeta in Snoja zadel za vodstvo z 3:0. Po tem zadetku je ritem igre pri mladih slovenskih upih nekoliko upadel in po izključitvi Stana so v 58. minuti z igralcem več zadeli tudi Japonci in znižali vodstvo Slovenije na 3:1. V zadnji minuti so Japonci vse sile usmerili v napad in japonski selektor Akamatsu je iz vrat potegnil Sata ter v igro poslal šestega igralca. To se je obrestovalo in 31 sekund pred koncem tekme je Nakaguchi še uspel znižati vodstvo Slovenije na 3:2, za kaj več pa mu je zmanjkalo časa.

Slovenija je prišla do zelo pomembne zmage, saj so igralci zagotovo pridobili na samozavesti pred nadaljevanjem prvenstva, ko Slovenijo čakajo še močnejši nasprotniki. Že jutri se bo Slovenija pomerila proti Franciji, ki je danez visoko izgubila proti Norveški z 1:6.

Preostali tekmi prvega dne:
Francija – Norveška 1:6 (0:3, 0:2, 1:1)
Italija – Slovaška 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)