Mlada slovenska hokejska reprezentanca nadaljuje z zmagami na domačem turnirju na Jesenicah. Včeraj so prikazali nekaj bolj prepričljivo igro kot dan prej proti Italiji in tudi zanesljivo odločili srečanje sebi v prid. 

Varovanci Gorazda Drinovca so v uvodu v srečanje naleteli na zelo agresivnega nasprotnika. Zato so se v prvih minutah posvetili predvsem temu, da so Madžare držali čim dalj od svojih vrat. Po vzpostavljenem ravnotežju pa se je med nasprotnikoma razplamtel zanimiv dvoboj.  Slovenci so na sredini srečanja povedli. Po akciji Mihe Potočnika in Jake Podrekarja, je za vodstvo Slovenije poskrbel Tadej Snoj. Mladi risi so v vodstvu vzdržali vsega 40 sekund, saj so nasprotniki hitro izid ponovno poravnali. A s tem je igra le dobila na svoji zanimivosti, ki se je preselila tudi v drugo tretjino.

 

Pravo hokejsko merjenje je prineslo nekaj zanimivih trenutkov že takoj v uvodu, kar pa ni vplivalo na rezultat. Prelomni trenutek srečanja se je zgodil v 28. minuti, ko je zaradi naleta v hrbet led moral zapustiti madžarski napadalec Csanad Erdely. Mladi risi so prednost igralca več odlično izkoristili in v razmaku dobre minute kar dvakrat zadeli. Ponovno je bil uspešen Snoj, tretji slovenski zadetek pa je prispeval Luka Petelin. Slovenci so zagospodarili na ledeni ploskvi, vrstili napade, ki bi z nekaj več zbranosti in natančnosti lahko pomenili še prepričljivejše vodstvo.

 

Kar mladim risom ni uspelo v drugi tretjini, jim je kmalu na začetku tretje. Četrta napadalna trojka je bila tista, ki je izpeljala akcijo za zadetek, Sebastjan Grošelj pa strelec zadetka, ki je pomenil skoraj da tudi odločitev o zmagovalcu. Slovenci so lahko nadaljevali mirno, se posvetili taktičnim zamislim trenerja, ob tem pa so lahko tudi nekoliko varčevali z močjo. 4 minute in pol pred koncem so Madžari nekoliko znižali izid, vendar so bili Slovenci takoj spet nevarni in tudi uspešni. S hat trickom se je proslavil Tadej Snoj, ki je postavil končni izid tekme.

 

Izjavi po srečanju:
Napadalec Nik Pem:
Madžari so pričeli z zelo agresivno igro po celem igrišču. S tem njihovim pristopom smo imeli kar nekaj težav in smo rabili nekaj minut, da smo vzpostavili ravnotežje. Uspešni smo bili v fazi branjenja in njihov pritisk je počasi splahnel. Po izenačenem nadaljevanju smo v drugem delu prevzeli pobudo. Ob petminutni kazni nasprotnika smo bili uspešni in dvakrat zadeli. S tako prednostjo smo zagospodarili na ledu, narekovali svoj ritem in se še naprej držali sistema igre, ki ga bomo igrali tudi na svetovnem prvenstvu. Madžari niso našli protiorožja za našo igro.

 

Napadalec Sebastjan Grošelj:
Madžari so tekmo pričeli zelo odločno, v minutah pritiska pa svojih priložnosti niso izkoristili. S enakim pristopom smo jim vrnili v drugem delu, zelo uspešno pa odigrali tudi petminutni power play. Z enako igro smo nadaljevali še v tretji tretjini, dodali še dva zadetka in brez težav pripeljali tekmo do konca. Naša zmaga je zaslužena, saj smo igrali disciplinirano, kar je tudi ključ do uspeha. 

Slovenija : Madžarska 5:2

(1:1, 2:0, 2:1)

 

Dvorana Podmežakla. Gledalcev: 200. Sodniki: Kralj, Škofic, Markizeti, Lešnjak (vsi Slovenija)
Strelci: 1:0 Snoj (Podrekar, Potočnik, 10.), 1;1 Reiter (Erdely, 11.), 2:1 Snoj (Podrekar, Uduč, 30., PP1), 3:1 Petelin (Kraigher, Logar, 32., PP1), 4:1 Grošelj (Hadžič, Vinčec, 43.), 4:2 Sarpatki (Vicze, 56., PP1), 5:2 Snoj (Podrekar, Uduč, 59.)
Kazenske minute: Slovenija 4 (0, 0, 4), 29 (2, 7+20 (Erdely), 0)
Streli na gol: Slovenija 24 (7, 9, 8), Madžarska 21 (9, 4, 8)

Slovenija: Trelc, Us, Kraigher, Logar, Drozg, Pem, Petelin, Potočnik, Stan, Uduč, Podrekar (C), Snoj, Škrjanc, Jeklič, Jazbec, Alagič, Ograjenšek, Čepon, Govejšek, Hadžič, Vinčec, Grošelj. Trener: Gorazd Drinovec.

Izid prvega petkovega srečanja:

Francija : Italija 3:1

(1:0, 1:0, 1:1)
Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 30. Sodniki: Dremelj, Lešnjak, Zgonc, Rakovič.

 

Strelci: 1:0 Dorey (Bogdanoff, Chapuis, 5.), 2:0 Bogdanoff (Chapuis, 40, SH1), 3:0 Kazarine (Bogdanoff, Borgeois, 42., PP1), 3:1 Hochkofler (Glira, 60.)
Kazenske minute:  Francija 12 (4, 2, 6), Italija 14 (8, 4, 2)
Streli na gol: Francija 22 (8, 7, 7), Italija 32 (11, 9, 12)