15. april 2017, Bled – Slovenska mlada reprezentanca do 18 let je na svojem uvodnem srečanju svetovnega prvenstva Divizije I-B, ki se je danes pričelo na Bledu, palice prekrižala z izbrano vrsto Japonske. Tekma je bila praktično odločena že v prvi tretjini, mladi risi so v celoti dominirali na ledeni ploskvi in na koncu tudi visoko slavili.

IIHF-SLO-JPN-U18-GP-14

Slovenci so tekmo začeli odločno in trajalo je natanko eno minuto, ko je bil japonski čuvaj mreže, po podaji Jana Drozga in zadetku Marka Stražišarja, premagan prvič.  Sledila je prva napaka gostov, ki so se v nadaljevanju morali braniti z igralcem manj na ledu. Naši hokejisti so potrebovali nekaj več kot minuto, da je fronta pred japonskim golom obrodila sadove. Po podaji Jake Sodje je v drugo za Slovenijo zadel Jakob Jugovic. V nadaljevanju ponovna izključitev na japonski strani in mladi risi so spet brez oklevanja izkoristili ponujeno priložnost. Tokrat je bil po podaji Jana Drozga in Jake Sodja, uspešen Rok Kapel. Četrti zadetek sta prispevala podajalec Jan Drozg, akcijo pa je že drugič na tekmi zaključil Mark Stražišar. V štirinajsti minuti so si hokejisti iz dežele vzhajajočega sonca prislužili novo malo kazen, minuto kasneje pa še eno, tako da smo videli igro pet na tri, ki so jo Slovenci ob izteku prve kazni kronali s “petardo” v japonski mreži. Podajalec je bil ponovno Jan Drozg, v peto pa je zadel Jaka Šturm. Ob izteku prvega dela srečanja so si slovenski hokejisti prislužili prvo dvominutno kazen in kazalo je, da se je Japoncem nasmehnila sreča. Namesto tega so z igralcem manj že po nekaj sekundah zadeli še šestič. Podal je Rok Kapel, pak pa je za hrbet japonskega vratarja spravil Jan Drozg.

IIHF-SLO-JPN-U18-GP-12

V nadaljevanju je japonska izbrana vrsta poskušala zmanjšati razliko, a se je bilo po šestih zadetkih težko pobrati. Slovenski hokejisti so na drugi strani zadeli še sedmič, ko je bil 26. minuti, po podajah Erika Svetine in Lana Bruna Rauha, uspešen Gašper Seršen.

IIHF-SLO-JPN-U18-GP-01

Sedem zadetkov v prvih štiridesetih minutah je dokončno potopilo še tisto malo upanja gostov z daljne Japonske. Vrstile so se napake in z njimi tudi kazni. Slovenci pa so le te s pridom izkoriščali. Tako je bil v 44. minuti ponovno uspešen tandem Rok Kapel in Jan Drozg. Slednji je dobri dve minuti kasneje zdel še enkrat, tokrat na podajo Aneja Kujavca. Zadnji zadetek na tekmi je samostojno spravil v japonsko mrežo Rok Kapel v 52. minuti in postavil končni rezultat 10:0 za Slovenijo

Jutri mlade rise čaka obračun z Avstrijo.

Slovenija – Japonska 10:0 (6:0, 1:0, 3:0)

1:0 01:01 Stražišar (Drozg)
2:0 03:06 Jugovic (Sodja) PP1
3:0 05:09 Kapel (Sodja, Drozg) PP1
4:0 09:48 Stražišar (Drozg)
5:0 15:24 Šturm PP2
6:0 18:31 Drozg SH1
7:0 25:31 Seršen (Brun Rauh, Svetina) PP1
8:0 43:07 Drozg (Kapel) PP1
9:0 45:25 Drozg (Kujavec)
10:0 51:21 Kapel (Šturm)

Streli: SLO 39 (20, 10, 9); JPN 15 (5, 6, 4)
Kazni: SLO 4 (2, 0, 2); JPN 18 (8, 6, 4)

SLOVENIJA: Kogovšek/Plavc, Stojan, Urukalo, Seršen, Svetina, Šturm, Pavc, Jugovic, Kujavec, Stražišar, Drozg, Klofutar, Brun Rauh, Bohinc, Kapel, Sodja, Brus, Tavčar, Ivančevič, Brglez, Tišlar; Trener: Mitja Kern

Posnetek tekme
Zapisnik tekme