V novem krogu INL smo lahko spremljali dva slovenska obračuna, kjer sta favorita, Slavija in Triglav, zabeležila prepričljivi zmagi, Bled pa je na domačem ledu zelo namučil favorizirano ekipo Lustenau. Jeseničani so bili prosti.

V Zalogu sta se pomerili ekipi Playboy Slavije in Celja. Založani so bili favorit srečanja, vendar so naleteli na vztrajnega in discipliniranega nasprotnika. Že prva tretjina je pokazala, da bodo hokejisti iz knežjega mesta težak zalogaj. Celjski hokejisti so se z borbeno igro postavili po robu Založanom, jim preprečili nevarne prehode v napadalno tretjino in s tem tudi nevarne poskuse. Prva tretjina tako ni prinesla zadetkov. V drugem delu se je igra nadaljevala v enakem ritmu, nato pa so domači hokejisti prebili obrambo nasprotnika in v obdobju od 29. pa do 34. minute kar štirikrat zadeli in si praktično zagotovili zmago. V zadnji tretjini so domači takoj na začetku zadeli še petič, nato pa gostom prepustili pobudo, ki pa je niso uspeli potrditi vsaj z enim zadetkom.

V Kranju so gostovali Mariborčani, ki so v zadnjih treh nastopih vedno posegli vsaj po točki. To pot so bili Orli pripravljeni na zvijače Lisjakov. Že v prvi tretjini so bili nekoliko boljši nasprotnik, tudi na račun izključitev nasprotnika. V deveti minuti je gol z igralcem več dosegel veteran Anže Terlikar. Tri minute in pol kasneje je akcijo Triglava z zadetkom zaključil Jernej Vodnjov. Tudi v drugem delu so bili domači tisti, ki so narekovali ritem igre, ob tem pa so zelo uspešno zadevali v igri z igralcem več. V šesti minuti nadaljevanja je tako zadel Luka Logar, deset minut kasneje pa tudi Anže Ahačič. Med zadetkoma se je tudi Lisjakom ponujala priložnost tudi v power playu, vendar je domači vratar uspešno posredoval. Zadnja tretjina se je začela z dvema hitrima zadetkoma Orlov, ki so tako potrdili priigrano v preteklem igralnem času. Trener Maribora je ob tem vzel polminutni odmor. Lisjaki so bili najnevarnejši ob igri z igralcem manj, saj so se kar nekajkrat znašli v priložnosti za zadetek, ki pa ga niso dosegli. Najprej Rok Stojanovič, nato pa še Aleš Trobec nista dovolila, da bi se nasprotnik veselil zadetka.

Blejski hokejisti so v dvoboju zadnjega proti eni vodilnih ekip prvenstva INL pošteno namučili favoriziran Lustenau. V tekmi, kjer sta največ pokazala oba vratarja, so se blejski hokejisti izredno borili in bili na pragu vsaj ene točke. To bi si, po dogodkih na ledu, tudi zaslužili. Srečanje so bolje začeli gosti, a tudi prvi morali po ploščico v svojo mrežo. Ruski hokejist Sergei Smirnov je že v četrti minuti svojo ekipo popeljal v vodstvo. Vendar je to vzdržalo manj kot minuto, saj so hokejisti Lustenaua hitro izid izenačili. Nato je sledila tekma polna poskusov z vseh položajev. Prekrškov skoraj da ni bilo, blejski hokejisti pa so se odlično branili in v svojih napadih tudi ogrozili vrata nasprotnika. Žal niso več zadeli, to pa je uspelo Avstrijcem, ki so v 49. Minuti izkoristili prednost igralca več in s svojim drugim zadetkom odločili srečanje sebi v prid.

 

HK Playboy Slavija : HK Celje 5:0 (0:0, 4:0, 1:0)
Strelci za Slavijo: Zagorc Pilko, Zdešar, Sodržnik, Jurič, Sotlar

HK Triglav : HDK Maribor 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Strelci za Triglav: Terlikar (2), Vodnjov, Logar, Ahačič, Novak

 

HK MK Bled : EHC Palaoro Lustenau 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Strelec za Bled: Smirnov