V tekmi državnega prvenstva je Triglav Kranj s 3:2 ugnal Playboy Slavijo. HDD Jesenice so izgubile v podaljšku, HKMK Bled pa je moral priznati premoč z 2:8.

Triglav Kranj : Playboy Slavija 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Ledena dvorana Zlato polje, gledalcev 100, sodniki Luka Kamšek (glavni sodnik), Robert Bohinc, G. Črv (linijska sodnika).

Strelci: 1:0 Ahačič (Terlikar, Zupan, 10.), 1:1 Šimunovič (Krivec, 14., PP1), 2:1 M. Ahačič (A. Ahačič, Terlikar, 26., PP2), 3:1 A. Ahačič (Zupan, 38.), 3:2 Č. Snoj (Zagorc Pilko, Truden, 55., PP1)

Izključitve: Triglav Kranj 12 min.; Playboy Slavija 14 min.

Navijači, ki so prišli na obračun med Triglavom in Slavijo, so videli napeto tekmo do samega konca. Do vodilnega zadetka so prišli domači hokejisti, v deseti minuti je bil po podaji Anžeta Terlikarja in Žana Zupana natančen Anže Ahačič. Štiri minute zatem je prišlo do izenačenja. Slavija je imela na ledu igralca več, uspešen je bil Luka Šimunovič. V drugem delu igre so si gostje hitro prislužili dve zaporedni izključitvi, kar pa so domači s pridom izkoristili. Številčno prednost je kaznoval Miha Ahačič. Še preden se je druga tretjina končala, se je še drugič na tekmi med strelce vpisal Anže Ahačič, ki je sicer podal tudi pri drugem golu. V zadnji tretjini je Slavija šla na vse ali nič, si pripravila nekaj več priložnosti in pet minut pred koncem prišla na zadetek zaostanka, ko je v polno zadel Črt Snoj. Do izenačenja ji na koncu ni uspelo priti, tako da se je Triglav veselil zmage s 3:2.

TerlikarAnze_DC

Anže Terlikar je podal pri dveh zadetkih Triglava.

Feldkirch : HDD Jesenice 3:2 (0:2, 1:0, 1:0) – v pod.
Feldkirch, gledalcev 1177, sodniki Oscar Wallner (glavni sodnik), Daniel König in Emanuel Mair (linijska sodnika)

Strelci: 0:1 Rajsar (Zupančič, 7.), 0:2 Bizalj (9.), 1:2 Grasböck (Fekete, Hampl, 22., PP1), 2:2 Stanley (Harand, 43.), 3:2 Draschkowitz (Harand, 61.)

Izključitve: Feldkirch 19 + 20 (Novak) min.; Jesenice 14 min.

Železarji so prvo gostovanje v sezoni začeli odlično. V sedmi minuti so v Feldkirchu prek Saše Rajsarja prišlo do vodstva z 1:0, manj kot tri minute zatem pa povišali na 2:0, ko je bil natančen Peter Bizalj. V 22. minuti so domači igralci prišli do znižanja, ob igralcu več se je med strelce vpisal Sven Grasböck. Sledile so napake in izključitve na obeh straneh, pri domačih si je Michael Novak prislužil z grobim prekrškom pot pod prho. V zadnjem delu igre je za izenačenje poskrbel Stanley Dylan, do konca rednega dela pa sta mreži mirovali. V podaljšku je zmagovalca odločil Christoph Draschkowitz.

Lustenau : HKMK Bled 8:2 (3:1, 3:0, 2:0)
Lustenau, gledalcev 860, sodniki Florian Hofer (glavni sodnik), Florian Feix in Patrick Kalb (linijska sodnika).

Strelci: 1:0 Auer (Wilfan, Zorec, 5.), 2:0 Barney (Slivnik, Saarinen, 11.), 3:0 Barney (Lepaus, Saarinen, 12.), 3:1 Kaimel (Te. Burazin, 16.), 4:1 Barney (Saarinen, Lepaus, 29.), 5:1 Slivnik (Saarinen, Oraze, 33.), 6:1 Wilfan (Auer, 35.), 6:2 Ta. Burazin (Waschl, Pazlar, 44.), 7:2 Saarinen (Lepaus, Barney, 50.), 8:2 Saarinen (Barney, Lepaus, 53.)

Izključitve: Lustenau 12 + 10 (Auer) min.; Bled 18 + 10 (Ravnihar) min.

Hokejisti Lustenaua so sezono začeli z zmago, največ zaslug gre napadalcem prvega napada, ki so ga sestavljali Teemu Lepaus, Scott Barney in Toni Saarinen. Trojica je namreč sodelovala kar pri šestih zadetkih svoje ekipe. Barney je zabil tri zadetke in prispeval še dve podaji, Saarinen pa je dvakrat zatresel mrežo, v statistike pa vpisal še štiri podaje. Med strelce za Lustenau se je vpisal tudi slovenski branilec David Slivnik, ki je pri drugem zadetku tudi podal. Za Bled sta bila natančna Klemen Kaimel in Tadej Burazin.

Foto: Drago Cvetanovič