Danes je v Minsku, mestu organizatorju letošnjega svetovnega prvenstva elitne divizije, potekal kongres mednarodne hokejske zveze IIHF. Osrednje dogajanje kongresa je bilo določanje mest organizatorjev svetovnega prvenstva elitne divizije leta 2018, pa tudi določanje mest organizatorjev svetovnih prvenstev v članski in mladinski konkurenci za prihodnje leto.

Slovenija je vložila kandidaturo za organizacijo treh svetovnih prvenstev in sicer svetovnega prvenstva divizije II, skupine B za članice (Maribor), svetovnega prvenstva divizije I, skupine B za hokejiste do 18. leta (Maribor) in svetovnega prvenstva divizije I, skupine A za hokejiste do 20. leta (Ljubljana).

Članska reprezentanca se bo na Češkem borila v elitni konkurenci

Članska reprezentanca se bo na Češkem borila v elitni konkurenci

Danska je s Copenhagnom in Herningom prvič posegla po organizaciji svetovnega elitnega hokejskega dogajanja v olimpijskem letu 2018, Sloveniji pa v letu 2015 ponovno pripada čast organizacije svetovnega prvenstva in sicer v kategoriji hokejistov do 18 let. V Mariboru bo v času med 12. in 18. aprilom 2015 potekalo prvenstvo divizije I, skupine B. Ob Sloveniji bodo na tem prvenstvu nastopile še mlade reprezentance do 18 let Italije, Avstrije, Japonske, Ukrajine in Litve.

V bližnji Asiago potujejo reprezentanti do 20 let

V bližnji Asiago potujejo reprezentanti do 20 let

Mlada slovenska reprezentanca do 20 let bo prihodnje leto še naprej nastopala v diviziji I, skupini A svetovnega hokeja, prvenstvo pa organizira italijanski Asiago. Ob naših mladih Risih bodo na prvenstvu nastopile še reprezentance Norveške, Latvije, Belorusije, Avstrije in Italije, za zmage pa se bodo udeleženke borile v času med 14. in 20. decembrom 2014.

Reprezentanca do 18 let bo nastopala v Mariboru

Reprezentanca do 18 let bo nastopala v Mariboru

Dekleta bodo na svoj nastop potovala v Španijo, v znano športno središče Jaca. Prvenstvo bo potekalo v času med 11. in 17. marcem 2015, nasprotniki naših Risinj pa bodo Avstralke, Španke, Islandke, Belgijke in Mehičanke.

Dekleta potujejo v Španijo

Dekleta potujejo v Španijo