20. maj 2016, Moskva – Na letnem kongresu Mednarodne hokejske zveze IIHF , ki se odvija ob robu svetovnega prvenstva moške elitne divizije, so bile sprejete odločitve o gostiteljstvih mednarodnih tekmovanj v prihodnji sezoni.

Slovenija bo tako od 15. do 21. aprila 2017 na Bledu gostila svetovno prvenstvo v kategoriji do 18 let Divizije I, Skupine B, kjer se bo pomerila z reprezentancami Avstrije, Italije, Japonske, Poljske, Ukrajine.

Na Bledu bo, poleg omenjenega svetovnega prvenstva, od 3. do 5. novembra 2016 potekal tudi mednarodni turnir v članski konkurenci iz sklopa Euro Ice Hockey Challennge (EIHC), na katerem bodo poleg naših risov sodelovale še izbrane vrste Belorusije, Francije in Latvije.

Slovensko reprezentanco do 20 let v prihodnji sezoni čaka svetovno prvenstvo Divizije I, Skupine B, ki bo od 11. do 17. decembra 2016 potekalo v Budimpešti na Madžarskem, kjer jo bodo čakale še ekipe Italije, Madžarske, Poljske, Ukrajine in Velike Britanije.

Slovensko žensko hokejsko reprezentanco, podobno kot moško izbrano vrsto septembra v beloruskem Minsku, v letošnjem letu čakajo olimpijske kvalifikacije. Predkvalifikacije, v katerih se bodo od 3. do 6. novembra 2016 za eno vstopnico v nadaljnji krog borile Italija, Nizozemska, Slovenija in Španija, bodo gostili naši zahodni sosedje.

Na tokratnem zasedanju IIHF pa ni bila sprejeta odločitev o gostiteljstvu svetovnega prvenstva za ženske Divizije II, Skupine A, na katerem bodo sodelovale ekipe Avstralije, DLR Koreje, Nizozemske, Južne Koreje, Velike Britanije in Slovenije. Omenjena odločitev bo sprejeta na polletnem kongresu IIHF, ki bo potekal od 7. do 10. septembra.

Lokacija tekem in vsi nasprotniki slovenske moške članske reprezentance, ki bo po letošnjem napredovanju iz Divizije I Skupine A, prihodnje leto ponovno igrala med elito svetovnega hokeja, bodo znani v nedeljo, ko se zaključi letošnje svetovno prvenstvo v omenjeni skupini.

Celoten seznam gostiteljev svetovnih prvenstev in olimpijskih kvalifikacij.