25. oktober 2016, Ljubljana – Slovenski ljubitelji reprezentančnega hokeja bodo prihodnji konec tedna lahko ponovno prišli na svoj račun, saj bo za večino klubskih tekmovanj, v katerih igrajo slovenski hokejisti, na vrsti prvi premor v letošnji sezoni. Ta pa vsakokrat predstavlja priložnost, da se reprezentance v posameznih starostnih kategorijah s skupnimi treningi in prijateljskimi tekmami pripravljajo na svetovna prvenstva, ki jih čakajo v nadaljevanju sezone. Tokratni reprezentančni program je, v primerjavi z minulimi leti, še nekoliko bolj bogat, saj bodo aktivne vse selekcije, tudi ženska izbrana vrsta, ki v tem delu leta ponavadi nima svojih akcij.

TEAM SLOVENIA MINSK 2016

Moška članska reprezentanca, ki je letošnjo sezono začela že z izjemno uspešnim nastopom na olimpijskih kvalifikacijah v beloruskem Minsku, se bo od 3. do 5. novembra na domačem Bledu v sklopu turnirja iz niza “Euro Ice Hockey Challenge” pomerila z reprezentancami elitne divizije svetovnega hokeja; Belorusijo, Francijo in Latvijo. Prvi dve reprezentanci bosta nasprotnici slovenskih risov tudi v uvodnem delu svetovnega prvenstva Elitne divizije maja 2017 v Parizu.

Team photo (0)

Ženska izbrana vrsta se bo od 4. do 6. novembra v španskem San Sebastianu udeležila olimpijskih kvalifikacij, kjer jih v Skupini H predkroga čakajo obračuni z reprezentancami Nizozemske, Italije in Španije. Risinje, ki na atlantsko obalo odhajajo v nekoliko pomlajeni zasedbi, bodo novembrski zbor skušale predvsem čim bolje izkoristiti za pripravo pred svetovnim prvenstvom Divizije II Skupine A, ki bo potekalo prihodnjo pomlad že na prizoriščih naslednjih olimpijskih iger v korejskem Pjongčangu.

Slovenija U20

Reprezentanca mladih risov do 20 let, ki se je v letošnji sezoni zbrala že dvakrat, bo novembrsko reprezentančno akcijo izkoristila kot “generalko” pred svetovnim prvenstvom Divizije I Skupine B, ki ga bo že v decembru gostila madžarska prestolnica. Slovenska izbrana vrsta bo tako od 3. do 5. novembra v italijanskem Asiagu prekrižala palice z ekipami Francije, Italije in Madžarske.

2016apr16_Risi U18_team photo

Reprezentanca do 18 let, katero aprila 2017 na domačem Bledu čaka svetovno prvenstvo Divizije I Skupine B, bo prihodnji teden odpotovala k severnim sosedom, kjer bo v Sankt Pöltnu od 3. do 5. novembra merila moči z vrstniki iz Avstrije, Italije in Madžarske.

20151107_SLO_U1601

Reprezentančna selekcija mladih hokejistov do 16 let bo, tako kot njihovi najstarejši kolegi, ostala doma in v Ledeni dvorani Zlato polje v Kranju od 3. do 5 novembra gostila mednarodni turnir, na katerega v goste prihajajo izbrane vrste Avstrije, Italije in Madžarske.

Napovedi posameznih reprezentančnih akcij z razporedom tekem in seznamom reprezentantov/reprezentantk bomo objavili v naslednji dneh.