Slovenski nastopi v INL so bili v sobotnem večeru neuspešni, vendar so dajali upanje, da bo nedelja vsaj za katerega od klubov uspešnejša. Kljub upanju so štirje nastopi prinesli štiri poraze, do točke pa je uspelo priti le Jeseničanom.

 

Na domačem ledu so zaloški hokejisti želeli zmago. Poraz pretekli večer je apetite po uspehu le podkrepil. Že kaj kmalu po sodnikovem metu so si hokejisti Slavije pripravili razloga za veselje. V prvem napadu je zadel Tilen Zagorc Pilko. Tri minute kasneje se je, ob igri z igralcem več, ponujala priložnost vodstvo še povišati. Do tega ni prišlo, gosti pa so kasneje prevzeli pobudo in tudi zavoljo treh izključitev domačih imeli nekaj več od igre. V prvi tretjini so domači vse napade uspeli odbiti, zadetek pa prejeli v drugi minuti nadaljevanja. Po nekaj izključitvah na obeh straneh je hokejistom Gardene uspelo prednost igralca več tudi izkoristiti in preiti v vodstvo. Ob koncu druge in na začetku tretje tretjine je Slavija napadala z dvema igralcema več, a brez uspeha, nato pa v četrti minuti tretjega dela prejela zadetek t igralcem več. Izključitev je v nadaljnjih napadih le prinesla zadetek in pa pritisk na vrata gostov. Ta se je obrestoval in v 49. minuti so si Založani priigrali izenačenje. A to je vzdržalo vsega 13 sekund in Gardena je ponovno vodila. V zadnjo minuto je Slavija krenila brez vratarja in v lovu na izenačenje poskušala vse. Vendar so gosti odbili vse napade, z zadetkom v prazno mrežo pa le potrdili svojo zmago.

Jeseničani se otepajo neučinkovitosti. Na dveh zaporednih srečanjih niso zadeli nasprotnikove mreže. Res je, da so prejeli tudi malo zadetkov, a brez doseženih golov ni zmag. Po dolgi poti iz Neumarkta so precej slabo pričeli srečanje in aktualni prvaki Bregenzerwald je niti igre držal v svojih rokah. Jeseničani so odbili vse napade v prvem delu, v drugem pa premagali utrujenost in prikazali povsem drugo igro. Nasprotnik je bil nadigran, a v obrambnih nalogah zbran. Tako kot v prvem, se tudi v drugem delu strelci niso najbolje izkazali. Tretji del je bil le nadaljevanje drugega, v katerem so Železarji še vedno narekovali ritem in bili nagrajeni ob koncu 49. minute, ko je odbit plošček v gol pospravil Sašo Rajsar. Vendar je veselje trajalo le 23 sekund, saj so gosti hitro izenačili. Jeseničani so nadaljevali ofenzivno, največja prepreka pa je bil vratar gostov. Jeseničani niso našli poti ploščku v gol niti v dodatnih petih minutah, v loteriji kazenskih strelov pa so gosti zadeli dvakrat, Jeseničani pa le enkrat. Nova osvojena točka pa je daleč od želenega.

Za Celjske hokejiste se je gostovanje po južnem Tirolskem končalo brez uspeha. Drugi dan turneje je bil usoden Eppan, ki je slavil prepričljivo. V uvodni tretjini je domača ekipa bila tista, ki je narekovala tempo igre. Celjani so se dobro branili, na sredini prvega dela pa prejeli zadetek. Veliko boljša igra je sledila v nadaljevanju. Celjani so se konkretno postavili po robu domači zasedbi, v prvih sedmih minutah pa je vsaka od ekip zadela po enkrat. Odprto srečanje je več uspeha prineslo domačim, ki so do konca druge tretjine zadeli še dvakrat, ob četrtem zadetku pa tik pred iztekom igralnega časa izkoristili še power play. V zadnji tretjini se je borba Celjanov nadaljevala. Nezadovoljni z izidom so poskušali vse, da bi dosegli še kakšen zadetek, ampak domača obramba je bila dovolj trdna. Eppan je ob koncu srečanja s petim zadetkom le še potrdil zmago.

Štajerski ekipi sta preko vikenda menjali nasprotnika in po Eppanu je Mariborčane čakal nastop pri ekipi Kaltern. Domači so ob koncu šeste minute povedli, pred tem pa kratek čas imeli celo dva igralca več na ledu. Dolg pritisk z igralcem več je domačim prinesel vodstvo. Mariborčani so ohranjali minimalni zaostanek vse do polovice srečanja, nato pa v kratkem obdobju manj kot minute prejeli dva zadetka. Po dveh minutah igre v tretji tretjini so domači vodili že s 5:0. V nadaljnjih petih minutah igre so prvič zadeli tudi Mariborčani, zelo hitro pa prejeli še dva zadetka. Lisjaki so še naprej poskušali ublažiti poraz, kar jim je tudi uspelo, vendar je serijo zadetkov na srečanju zaključil domač igralec, Mariborčani pa se z dveh gostovanj vračajo brez uspeha.

HK Playboy Slavija : HC Ghardeina 3:5 (1:0, 0:2, 2:3)
Strelci za Slavijo: Zagorc Pilko, Sodržnik, Dovič

 

Team Jesenice : EHC Bregenzerwald 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1) – po kazenskih strelih
Strelec za Jesenice: Rajsar
SV Kaltern : HDK Maribor 8:2 (1:0, 2:0, 5:2)
Strelca za Maribor: Kranjc, Bauman
HC Eppan : HK Celje5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Strelec za Celje: Čuvan

Vse slovenske ekipe tako ostajajo v drugi polovici prvenstvene lestvice. Še vedno gre najbolje zaloški Slaviji, blizu pa so jim tudi Jeseničani. Triglav, Celje, Bled in Maribor zasedajo mesta od 12 do 15. Več statističnih podrobnosti pa si lahko ogledate v statističnem delu naše strani.

Videoposnetek tekme na Jesenicah: