SP divizije II, skupina A za ženske

Avtor: Barbara Javornik
Fotografija: Denis Zelnik

 

Četrti tekmovalni dan so se na zadnji tekmi dneva soočile reprezentantke Slovenije in Avstralije. Tekmo so bolj napadalno pričele Avstralke, v sedmi minuti pa je edini zadetek na tekmi, kot se je izkazalo kasneje, dosegla Andrea Steranko po podaji Alivie del Basso. V nadaljevanju tekme so na ledu ponovno prevladale Avstralke. Imele so nekaj 100 % priložnosti, ki pa se na srečo niso končale z zadetkom. V 18. minuti je odlično priložnost imela tudi naša do sedaj edina strelka vseh golov Pia Pren, vendar je vratarka Kristy Bruske strel uspela ubraniti.

V nasprotju s prvo tretjino so Risinje v drugi odločno stopile na led. Bili smo priča številnim akcijam, ki pa se žal niso privedle do zadetka.

V začetku tretje tretjine smo bili priča enakovredni borbi, obe ekipi sta igrali zelo disciplinirano v obrambi. Do lepe priložnosti je ponovno prišla Pia Pren, ki pa ni uspela premagati avstralske vratarke. V nadaljevanju tekme je sledilo nekaj sijajnih priložnosti na obeh straneh. V zadnji minuti je Slovenija zaigrala tudi s šestimi igralkami na ledu, a proti vsega trem Avstralkam žal brez želenega zadetka. Izkazala se je naša vratarka Hedvika Korbar, ki je uspela obraniti 40 strelov na gol.

Risinje so torej na četrti tekmi vknjižile še četrti poraz. V soboto se Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu za ženske zaključuje ob 20h s tekmo Slovenije proti Hrvaški.

Kazenske minute:
Slovenija 10, Avstralija 14

Streli na gol
Avstralija 41, Slovenija 18

 

Lestvica po četrtem dnevu tekmovanja

Pos. Team GP W L +/- GDF Pts
1 Severna Koreja 4 4 0 26/7 +19 12
2
Madžarska
4 3 1 21/5 +16 9
3 Avstralija 4 3 1 11/5 +6 9
4 Nova Zelandija 4 2 2 11/18 -7 6
5 Slovenija 4 0 4 4/16 -12 0
6 Hrvaška 4 0 4 2/24 -22 0

Več statistik si lahko ogledate na povezavi >>> IIHF < <<

Utrinki iz tekme:
slovenija avstralija
slo
slovenijaslovenija avstralija