20. april 2023, Suwon – Slovenska ženska hokejska reprezentanca je tretjo tekmo prvenstva odigrala proti domačinkam, reprezentanci Južne Koreje, kateri so naša dekleta na koncu morala priznati premoč.

V slovenskem štabu so še pred današnjim obračunom pričakovali težko tekmo, saj so nasporotnice močne in hitre. Napovedi so se uresničile že v uvodnih minutah, ko so Korejke brez zadržkov pritisnile proti slovenskemu golu. Prva resna nevarnost za slovensko mrežo je bila v 4. minuti, ko je nevarno preusmerjen plošček zletel mimo slovenskega gola. V nadaljevanju so risinje poskušale prevzeti pobudo in v 6. minuti je Sara Confidenti prva poslala plošček za hrbet korejske vratarke. V 9. minuti so naša dekleta branila z igralko manj na ledu. Domače hokejistke so kaj kmalu izkoristile prilošnost, ko se je ena izmed napadalk pripeljala za gol in podala nazaj prosti igralki, ki je s strelom v nebranjen prostor ukanila slovensko čuvajko mreže. Po izenačujočem zadetku se je igra preselila v slovensko obrambno tretjino. V 12. minuti je na strani Slovenk samostojno poskušala Julija Blazinšek, nato pa je v 18. minuti s strelom s hrbta še Tineja Friš Lorber, a sta ekipi odšli na prvi odmor z neodločenim rezultatom.

Drugi del srečanja so naša dekleta začela z novo izključitvijo, ki pa so jo uspešno ubranila. V 25. minuti je po nevarni akciji Korejk vratnica rešila slovensko vratarko. Temu pa je sledilo nekaj poskusov Sare Confidenti, da bi organizirala napad v tretjini nasprotnic, vendar brez pravega zaključka. Na nasprotni strani so domačinke poskušale izkoristiti vsako napako slovenske obrambe, kar jim je uspelo v 28. minuti in tako povesti z 2:1. Slabi dve minuti pored koncem je na klop za kaznovane morala kapetanka Pia Pren. Korejskim hokejistkam je hitro uspelo postaviti napad v slovenski obrambni tretjini in plošček še tretjič spraviti v slovensko mrežo, a so sodnice le tega zaradi visoke palice razveljavile.

Korejke so v zaključnem delu tekme nadaljevale s premočjo pred slovenskim golom, medtem ko so risinje le s težavo prihajale v obrambno tretjino nasprotnic. V enem izmed takšnih pritiskov so nasprotnice prišle do priložnosti strel – prvega je Pia Dukarič ubranila, a so bile Korejke prve pri odbitem strelu in plošček pospravile za hrbet slovenske vratrake. Sledila je nova izkjljučitev na slovenski strani in novi težki dve minuti. Naša obramba je odbila vse napade, vendar je v 48. minuti sledila nova izključitev. Gostiteljice so potrebovale malo časa, da so vnovčile številno prednost in povišale vodstvo na 4:1. Kmalu zatem se je priložnost z igralko več na ledu ponudila risinjam. Izkoristila jo je Sara Confidenti in znižala rezultat na 4:2. Slovenske hokejistke so po drugem zadetku dobile nov zagon, borile so se do konca, a za kaj več tokrat ni bilo priložnosti.

Jutri je na prvenstvu še drugi prosti dan, potem pa risinje čakata še tekmi z Italijo in Veliko Britanijo.

Slovenija – Južna Koreja 2:4 (1:1,0:1,1:2)

1:0 – 05:41 Sara Confidenti (Pia Pren)
1:1 – 08:16 Han S. (Park J.) PP1
1:2 – 27:29 Lee E.(Kim S.) EA
1:3 – 44:12 Park J. (Lee E., Im D.)
1:4 – 47:41 Lee E. (Park J., Han S.) PP1
2:4 – 49:15 Confidenti (Pren) PP1

Streli: SLO 14 (3,3,8); KOR 44 (11,20,13)
Kazni: SLO 12 (2,4,6); KOR 4 (0,0,4)

Slovenija: Dukarič, Dovžan, Pren, Friš-Lorber, Confidenti, Porekar, Glavič, Nylaander, Pezdir, Blazinšek, Svetina, Biščak, Kraner, Pazlar, Breznik, Pršina, Lončar, Trobiš, Rejc, Miklavčič, Avsenek, Senegačnik; Selektor: Boštjan Kos