12. april 2022, Katovice – Slovenska ženska hokejska reprezentanca je na četrti tekmi svetovnega prvenstva Divizije I-B svoje moči pomerila z izbrano vrsto Južne Koreje.

Trenerski štab je v postavo za današnjo tekmo vrnil kapetanko Pio Pren, čeprav njena poškodba s sobotne tekme še zdaleč ni sanirana.

Risinje so uvodne minute današnje tekme začele nekoliko manj napadalno, kot prejšnja tri srečanja, kar gre morda pripisati napornemu obračunu proti Kitajski prejšnji dan. Tako so se že v prvih minutah morale braniti z igralko manj, a so nato iz minute v minuto igrale bolje in stopnjevale pritisk. V prvi tretjini so si tako vsi trije slovenski napadi ustvarili kar nekaj priložnosti za zadetek, a žal brez srečnega zaključka. V 17. minuti pa so naša dekleta izgubila plošček v srednji tretjini, korejska napadalka je z njim preigrala slovensko obrambo in ga poslala za hrbet slovenske vratarke. V zadnjih sekundah prvega dela sta Sara Confidenti in Julija Blazinšek s hitro akcijo poskusili izenačiti, vseeno pa sta ekipi šli v garderobi z minimalno prednostjo nasprotnic iz Azije.

V drugem delu je bila pobuda na strani Koreje, kljub temu pa so naša dekleta prihajala do posameznih priložnosti za zadetek. Ena izmed takšnih je bila v 28. minuti, ko je Sara Confidenti poskušala samostojno ukaniti korejsko obrambo. Neuspešno, žal. V nadaljevanju so se risinje ponovno branile z igralko manj, medtem ko so nasprotnice še naprej pritiskale v smeri slovenske vratarke Pie Dukarič. V 32. minuti so Korejke dvakrat poskušale s podajo izza gola igralki pred slovensko čuvajko mreže. Slednja je bila v prvem poskusu uspešna, v drugo pa je žal morala seči po plošček čez golovo črto. Že je kazalo, da bodo risinje na drugi odmor odšle z dvema goloma zaostanka, ko je plošček takoj po po sodniškem metu v slovenski tretjini našel pot do Sare Confidenti, ta pa je v samostojnem napadu premagala korejsko vratarko.

Tudi zadnji del tekme se je začel z izključitvijo na slovenski strani, ki so jo varovanke selektorja Ferjaniča uspešno ubranile. V nadaljevanju smo gledali požrtvovalno in borbeno igro naših deklet, ki so prav do zadnje sekunde poskušala poravnati rezultat in nasprotnicam iztrgati vsaj točko, ki bi jim v boju za obstanek prišla še kako prav.

Jutri je na prvenstvu prost dan, v četrtek pa Slovenke čaka še zadnja tekma z ekipo Kazahstana.

Južna Koreja – Slovenija 2:1 (1:0,1:1,0:0)
 
1:0 – 16:52 Kim S. (Park J., Choi J.)
2:0 – 31:40 Park J (Park J.)
2:1 – 39:54 Confidenti (Pren)
 
Streli: KOR 46 (13,17,16); SLO 12 (5,5,2)
Kazni: KOR 0 (0,0,0); SLO 6 (2,2,2)
 
Igralka tekme: Eva Dukarič
 
Slovenija: Dukarič P., Dovžan, Lončar, Porekar, Confidenti, Pren, Blazinšek, Svetina, Glavič, Pršina, Nylaander, Dukarič E., Biščak, Bizjak, Breznik, Pazlar, Pezdir, Friš Lorber; Selektor: Franc “Aci” Ferjanič