Slovenska hokejska reprezentanca je odigrala drugo tekmo na svetovnem prvenstvu in proti veliki Rusiji dosegla tri gole, na koncu pa morala priznati premoč s 3:5. Jutri imajo risi prost dan.

Po manj kot 24 urah je imela slovenska hokejska reprezentanca nov obračun, nasproti ji je stala Rusija, za katero je zaigral tudi Jevgenij Malkin. Slovenski selektor Matjaž Kopitar je nekoliko spremenil postavo, v vratih je začel Luka Gračnar, prvič je priložnost dobil branilec Žiga Pavlin, medtem ko je bil Andrej Tavželj tokrat na tribuni. V napadu z Anžetom Kopitarjem in Janom Muršakom je zaigral Tomaž Razingar.

IMGL2148

Po uvodnem otipavanju in nekaj strelih na obeh straneh, so bili v napadu risi, ki so prišli do strela, a je ta zletel mimo vrat. Ruski hokejisti so izvedli hiter protinapad, ki se je končal z zadetkom. Po levi strani je pobegnil Ilja Kovalčuk in ukanil Gračnarja med nogami. Še v isti minuti so Rusi povišali prednost, slovenski vratar je obranil dva strela, v tretjo pa je bil nemočen. Odbitek je v mrežo potisnil Nikolaj Kuljomin. Rusi so v nadaljevanju narekovali ritem igre, slovenski hokejisti pa so do priložnosti prihajali s streli od daleč. V 14. minuti so risi prišli do igralca več na ledu, ki pa je ostal neizkoriščen. So pa bili uspešnejši nasprotniki ob isti situaciji v 19. minuti, ko je bil pred vrati povsem sam Jevgenij Dadonov in bil s strelom s prve natančen.

Na začetku druge tretjine se je znova izkazal Luka Gračnar, ki je obranil samostojni prodor Anisimovu. V 24. minuti pa so na noge skočili tudi slovenski navijači. Kopitar je zadrsal po levi strani, se odločil za strel in zatresel mrežo Rusije. Risi so nato najprej imeli igralca manj, a je hitro moral na kazensko klop tudi ruski hokejist. Slovenci igralca več, ki so ga imeli nekaj časa, niso izkoristili. Risi so bili nato povsem enakovredni, nato pa se je pripetila napaka in Šipačjov je povišal na 4:1, ko je bil povsem sam pred vrati Gračnarja. Ta je nato moral še nekajkrat posredovati in bil uspešen. V 35. minuti se je druga zadetka veselila Slovenija, Žiga Pance se je odločil za strel in bil natančen.

IMGL2193

V zadnji tretjini so kot prvi zapretili risi, poizkusil je Robert Sabolič, vratar Rusije pa je bil na mestu. Slovenski hokejisti so si v uvodnih minutah pripravili več strelov, svoje priložnosti pa so imeli tudi nasprotniki. V 46. minuti pa so znova uradili Rusi, Dadonov je nakazal podajo, se odločil za strel in dosegel peti gol za svojo ekipo. Izbranci Matjaža Kopitarja pa se niso predali, po lepi akciji je pet minut pred koncem pod prečko zadel Robert Sabolič. V ponedeljek je prost dan, že v torek napadajo risi prvo zmago.

Foto: Drago Cvetanovič
[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6144940780965096353?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]