Slovenska reprezentanca do 16 let je zaključila s turnirjem v avstrijskem St. Poltnu. Igrišče avstrijske hokejske akademije ni prineslo zmage, vseeno pa so mladi hokejisti iz turnirja lahko izluščili veliko. Po uvodnem porazu proti Madžarom, jih je drugi dan čakal obračun z domačini Avstrijci.

Naši mladi reprezentanti z vodstvom (foto: Uroš Ban)

Naši mladi reprezentanti z vodstvom (foto: Uroš Ban)

Srečanje je bilo napeto od prve do zadnje sekunde, domačini pa so imeli nekaj več natančnosti, kar jim je prineslo zmago. Usodna je bila nezbranost v drugi polovici prve tretjine, ko so domačini v dobri minuti in pol zadeli dvakrat. Mladi Risi so bili v nadaljevanju celo boljši nasprotnik. V drugi tretjini je Anej Kujavec poskrbel za znižanje izida in srečanju dodal nekaj več žara. V drugi tretjini je Nik Brglez prinesel izenačenje in nagrado trdemu delu, žal pa je bilo veselje kratkotrajno, saj so domači že kaj kmalu prešli v vodstvo in ga uspeli zadržati do konca.

Slovenija U16 (foto: Uroš Ban)

Slovenija U16 (foto: Uroš Ban)

Danes pa je naše mlade reprezentante čakal nov preizkus, to pot z vrstniki iz Italije. Po zadetku Lovra Lapornika so Slovenci  v drugi polovici srečanja prvič povedli. V izenačenem in borbenem srečanju je vsaka, še tako majhna prednost pomembna in mladi Risi so se tega zavedali. A vseeno je nasprotnik prišel do izenačenja, ki pa ni trajal dolgo, saj je Lapornik še enkrat zadel. Z zadetkom prednosti so Slovenci odšli na drugi odmor, Italijani pa so v sedmi minuti nadaljevanja uspeli izenačiti. Kljub nekaterim priložnostim se izid ni več menjal in srečanje se je nadaljevalo v podaljšku, kjer pa so Italijani kmalu zadeli in mlade Rise potisnili na zadnje mesto tega turnirja. Nov preizkus za reprezentanco do 16 let bo decembra, v času reprezentančnega odmora, odigrali pa bodo turnir na Madžarskem.